Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 7 травня 2015 р.


ЛИСТIВКИ  НА  ЛИСТОЧКАХ


Сонячною погожою дниною на вітах каштанів, що красуються по вулиці Щорса вздовж Центральної міської бібліотеки ім.М.Горького, виросли… листівки.
Десятки маленьких яскравих картинок похитувались на деревах, тріпотіли на легкому вітрі, виблискували серед листя. Листівки, мов тендітні метелики, прикрашали і вікна бібліотеки, і її вхідні двері. Зазвучала чудова мажорна музика, і перша у Кременчуці виставка-перфоманс «Листівки на листочках», підготовлена працівниками відділу мистецтв ЦМБ ім.М.Горького, нарешті розпочалася.


Перехожі, яким пощастило у цей час проходити по вулиці Щорса, стали учасниками захоплюючого дійства. Бібліотекарі дарували їм сотні листівок-запрошень на свято, які містили цікаві факти з історії листівок.




Бажаючі отримати невеличкі подарунки відповідали на питання вікторини.


Ті ж, хто схотів опанувати модне зараз мистецтво створення листівок ручної роботи, взяли участь у майстер-класах, що проводили вихованці Центру освіти і творчості «Натхнення».


 Особливу увагу заслужили рідкісні листівки початку ХХ ст., з приватної колекції В.Ф.Діца, які люб’язно надав зі своїх фондів Кременчуцький міський краєзнавчий музей. 
Відкриттям для всіх став набір фотолистівок «Петродворець», виданих у Ленінграді 1968 року експериментальною типографією Всесоюзного науково-дослідницького інституту поліграфії. 
Це була одна з перших спроб створити об’ємні зображення і, для того, щоб роздивитись листівки, потрібно було надіти спеціальні стереоокуляри.
Весело товпилися біля одягу з листівок ті, хто хотів приміряти на себе оригінальну спідницю, або туніку, або капелюшок, прикраситися аксесуарами, потримати яскраву парасольку, сумочку, віяло, краватку. 










На столах лежали численні листівки з приватних колекцій, надані кременчужанами для перфомансу – від окремих зображень до різноманітних комплектів. Багато з них були ручної роботи – з різних матеріалів, вироблені у техніці скрапбукінгу.




Листівкове шоу вдалося на славу! Ці маленькі супутники нашого життя викликають лише позитивні емоції, тому що пов’язані вони завжди зі святами, щирими побажаннями, добрими подіями. Учасники перфомансу розходились задоволеними, з подарунками, з усмішками, і з приємними враженнями, які, ми певні, залишаться надовго.

Шиндіна О.П.,завідуюча відділом мистецтв ЦМБ ім.М.Горького

Немає коментарів:

Дописати коментар