Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 12 травня 2015 р.

Презентація 6-го тому книги – літопису «Живи, Пам'ять!» Л.Д. Шаткової
6-го травня у відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького відбулася присвячена 70-ій  річниці Перемоги над нацизмом у Європі презентація 6-го тому книги – літопису «Живи, Пам'ять!» Л.Д. Шаткової. Книга має назву «Подвиг підпільників і партизанів безсмертний». Вона є підсумком 30-річної роботи з матеріалами про Кременчук і кременчужан у роки Другої  світової війни.
         В гості до читачів завітали: Шаткова Л.Д. – автор літопису Німецько-радянської війни м. Кременчука, автор циклу книг «Живи Пам'ять!» в 6-ти томах, Гайшинська А.П. – директор краєзнавчого музею м. Кременчука, редактор книги-епопеї «Живи, Пам'ять!» та учасники авторської групи Бєлград Л.Д., Івушкін В.Е., Лещенко Г.А.
         Автори нагадали читачам про діяльність партизанів та підпільників Полтавщини, розповіли про відомі та невідомі сторінки підпільної боротьби народних месників Кременчука. Вони  намагались назвати якомога більше імен тих, хто боровся на окупованій землі Кременчуччини у грізні й страшні дні з 9-го серпня 1941р. по 29 вересня 1941р., 
       Історик-краєзнавець Івушкін В.Е. показав археологічні знахідки періоду 1941 – 1943р.р. та розповів, що знайдені вони на місці боїв, які вела Кременчуцька дивізія народного  ополчення.
         Кадри військової хроніки про вересневі події 1943р, продемонстровані бібліотекарями, нікого не залишили байдужими. На очі глядачів наверталися сльози, коли вони бачили руїни рідного міста.
         На заході прозвучали у виконанні авторки учениці ЗОШ №24 Наді Купенко  вірші, що увійшли до 6-го тому. Проникливі рядки запали в душу кожного слухача.

          Квіти, щирі слова вдячності присутніх та пісня про Перемогу стали завершальним акордом зустрічі.



Немає коментарів:

Дописати коментар