Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 6 травня 2015 р.

До Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги
           На честь  70-річчя Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги філією №6 розгорнуто книжкові виставки «Свято слави, свято честі, свято Перемоги»  «Батьки, діди заповідали мужність». Це світла пам’ять про велич народного подвигу, про нездоланну стійкість, мужність і волю людей. Адже популяризація книг про війну – це теж пам’ятник героям війни, відомим і невідомим ії солдатам…
 В розділі «В  літературі миттєвості війни»  знайшли відображення твори українських письменників О.Гончара, О.Довженка, Л.Костенко, так і авторів світової літератури  А. Камю, Б. Брехта, П. Целана, який народився в Чернівцях, на його долю припало і перебування в єврейському гетто і загибель батьків, і нацистські трудові табори  в Румунії. Він написав вірш про Освенцим.
         Літературно-музичний вечір «За право жити завдячує народ полеглим і посивілим  солдатам» розпочався піснею «День Перемоги» у виконанні Є.Скиданової .
                          Ми сердечно вітаємо вас,
                          Ветерани війни світової!
                          Ви Європу творили для нас
                          З мирним небом над головою.
         Своїми спогадами поділився ветеран Другої світової війни Кшевінський О.М. та Голова ради ветеранів мікрорайону №4 Ласіцина Р.Т.
Присутні переглянули віртуальну виставку про К.Ємельяненка, діораму «Визволення Кременчука» автора Монрожицького В.Л. У роки війни тут у Кременчуці на березі Дніпра йшли жорстокі бої, саме про це місто у вересні 1943 року Б.Польовий писав «підпалений Кременчук горить, як палаючий факел».

         Під час урочин – сумних через втрати і світлих через відкриті горизонти надії – було місце і слову і пісні, і віршованим сподіванням на щасливе майбуття багатостраждальної України.




Немає коментарів:

Дописати коментар