Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 6 травня 2015 р.

Місто звучить римою

Поезія - це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі…
Ліна Костенко

29 квітні відбулася небуденна для культурного життя Кременчука літературно-музична подія під назвою «Місто звучить римою».
Це творча ініціатива трьох: відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького, Арт- групи «Творчий Кременчук», і проекту MOLODOST' в особі Максима Звіробоя.

Вірші, музика, приємні люди, свіже повітря, чудовий весняний вечір…
Під стінами бібліотеки зібрались бажаючі послухати поетичне слово і почитати власні вірші і вірші улюблених поетів. «Вільний» мікрофон ні на мить не залишався вільним, адже запис учасників був оголошений в Інтернеті на сторінці ТК ще за декілька днів до події. І можемо констатувати, що в місті багато молодих творчих обдарованих особистостей, і це не тільки поети.
Ведучим заходу погодився бути представник ТК Олександр Ємець. Він артистично провів присутніх хвилями поезії і музики.
 Музичний супровід творив ді-джей Максим Звіробій. А спільна музична композиція з Максимом Карюком (саксофон) залишила незабутнє враження і створювала святковий настрій.
Глядачі також могли помилуватися картинами молодих кременчуцьких художників, які яскравими плямами вирізнялися на фасаді бібліотеки. Автори картин – Ліана Рязанова-Мартінес  та Максим Карюк.
Поетеса Таісія Цибульська презентувала і подарувала бібліотеці видані в Кременчуці збірки віршів «Натхненння» і «Осінь в камуфляжі». Автори віршів, що увійшли до збірок, з усіх куточків України, переважно входять до поетичного сайту «Натхнення».
А ще жваву зацікавленість викликала підготовлена бібліотекарями на поетичній книжковій виставці скринька «Вірш до кишені», з якої присутні мали можливість навмання дістати невеличкого віршика з побажаннями, порадами, зауваженнями відомих українських та зарубіжних поетів.

Дякуємо всім, хто прийняв участь у події, а особлива вдячність тим, хто допоміг в підготовці до заходу: Павлу Жидкову, Максиму Звіробою, Ліані Рязановій-Мартінес, Максиму Карюку, Олександру Ємцю, Максиму Салікову.
До нових зустрічей і творчих подій!










Немає коментарів:

Дописати коментар