Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 25 квітня 2014 р.


ВІЧНИЙ ГАМЛЕТ


Творчість Вільяма Шекспіра є найвищим досягненням європейської літератури доби Відродження. Якщо могутня фігура Данте позначає собою початок Ренесансу, то титанічна фігура Шекспіра вінчає його кінець. Спадщина його набула світового значення, вплинула на творчість численних митців світового значення і зберігає свою актуальність до нашого часу.
В 2014 році світ відзначає 450-річчя від д.н. Вільяма Шекспіра. Саме цій визначній даті був  присвячений вечір-постать «Вічний Гамлет. Захід відбувся 24 квітня завдяки плідної співпраці відділу літератури іноземної мови ЦМБ ім. М.Горького та медичним коледжем ім. В.І.Литвиненка.


У заході прийняли участь активісти англомовного клубу «Lets Speak!» медичного коледжу (керівник О.В.Мельченко), які представили творчість В. Шескпіра, читаючи його сонети англійською мовою та навівши крилаті вислови з його творів.

З несподіваного боку розкрила постать великого Шекспіра не тільки як митця, а й як людини, ведуча заходу – завідуюча ВЛІМ ЦМБ ім. М.Горького О.А. Почепцова, ознайомивши присутніх з цікавими фактами  його біографії і творчості.  


Немає коментарів:

Дописати коментар