Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 3 квітня 2014 р.

СВЯТО ВЕСНИ, КРАСИ І ПОЕЗІЇ
Чарівна і неповторна весна… Оспівана поетами, омріяна і жадана, вона нарешті прийшла до нас і розфарбувала життя яскравими кольорами. Швидкоплинна весняна пора дарує нам не тільки свою мінливу красу, а й багато нових  вражень,  природних явищ та свят. Саме про ці незабутні моменти згадували на виховній годині «Сімнадцять миттєвостей весни», яка пройшла 2 квітня в дитячо-юнацькому шаховому клубі «Дебют».




Захід підготували і провели педагог-організатор клубу «Дебют» Н.А.Білик та головний бібліотекар ЦМБ ім. М.Горького В.М.Старкова, а зробити це свято яскравим і незвичайним їм допомогли молоді поети з Арт-групи «Творчий Кременчук».


Запальні акорди Вівальді позначили прихід красуні-весни та  слугували урочистим початком калейдоскопу подій. Пробудження природи, перші весняні квіти і перше весняне свято – 8 Березня.  На честь жінок звучали поетичні рядки про кохання: поет-початківець Анатолій Колесніков з юнацькою щирістю читав свої вірші. 



А Павло Жидков, до речі, успішний шахіст, знайшов прості і щирі слова, які викликали у присутніх посмішку, хоча його вірші про кохання огорнуті світлим смутком…



21 березня – Всесвітній День поезії, тож виступ лідера Арт-групи «Творчий Кременчук» Олесі Міфтахової із запрошенням приєднатися до лав творчих та небайдужих був дуже актуальним. Поетеса прочитала свій вірш «Апельсинка», який дає надію на те, що ваше найщиріше бажання справдиться – треба в це тільки повірити.


Оскільки весна видалась щедрою на ювілеї письменників, на святі  згадували імена Т.Г.Шевченка та М.В.Гоголя. Вихованці дитячо-юнацького клубу «Дебют» Валерія Щербина, Владислава Пономаренко і Настя Голубіна читали вірш-присвяту великому Кобзарю. 

Головний бібліотекар ЦМБ ім. М.Горького В.М.Старкова розповіла про основні віхи життя і шедеври творчості одного з найзагадковіших письменників світу і України,  - М.В.Гоголя.

Далі в розмаїтті весняних свят і подій промайнули і рівнодення, і День космонавтики, і повернення птахів з вирію… Як же цікаво було всім  дізнатися, чий саме голос звучав у міні-вікторині «Впізнай птаха»!


1 квітня – День гумору, тож присутні досхочу насміялися, коли поетеса-дебютанка  Інна Мироненко читала гумореску Павла Глазового «Вечеря». Вона також  виконала свій авторський твір «Весна», присвячений дню миру і праці - 1 Травня.
Коли згадували свято Великодня, літератор-початківець Анатолій Колесніков прочитав свого вірша про сенс життя у його розумінні. З захопленням і приємним подивом присутні  вслухувались в серйозні речі, які злітали з вуст ще зовсім юного поета.

9 Травня – день, святий для нашого народу. Ведуча закликала не скупитися на слова подяки ветеранам, шанувати і дякувати за Перемогу.


Весною відзначаємо ми  два «родинні» свята - День матері та День сім’ї. Поетеса-початківець Катерина Кулікова читала вірш В.Геращенка «Мамо моя рідна…» та власну поезію «Немає ближчої за мати».
Є день навесні, якого всі школярі чекають з нетерпінням - це свято останнього дзвоника. Особливий настрій цього дня передали запальним карколомним брейк-дансом брати  Ілля і Тарас Смоленки. Адже саме після останнього дзвоника починаються канікули, і можна ходити на голові!


Ось і пролетіли всі «17 миттєвостей весни». Одна година увібрала в себе найзахопливіші моменти улюбленої  пори року та подарувала присутнім незабутні враження від спілкування зі  світом прекрасного. І якось посвітліло на душі, і додалося сил  і віри в краще - наче весняне сонце розтопило кригу на серці, і запанувала в ньому весна…



Немає коментарів:

Дописати коментар