Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 25 квітня 2014 р.



Виставка-спомин «Заграва над Прип’яттю»

         Все далі віддаляють нас роки від страшних квітневих подій 1986 року. Чорнобиль – біль України, біль усього світу. Важко уявити, як би виглядав світ сьогодні, якби не мужність ліквідаторів аварії, що загасили пожежу на Чорнобильській АЕС. А наслідки були б ще більш вражаючими: нині не було б жодної людини в Європі і половині Азії. З дня трагедії минуло вже  28 років, а  наслідки аварії на ЧАЕС примушують здригнутися наші серця і сьогодні.  
До уваги користувачів бібліотекарі відділу читального залу ЦМБ для дорослих  хочуть представити виставку, присвячену Чорнобильській трагедії. Сама назва виставки – «Заграва над Прип’яттю» розміщена  під яскравою веселкою, яка є символом небесного, чистого, життєдайного, але в цьому місці життя вже скінчилося і більше тут його не буде.
         На виставці  розміщені фото полтавських  героїв Чорнобиля – Лелеченко О., Тишура В., Титенок М., Ігнатенко В. та інших, та представлені твори кременчуцьких літераторів про Чорнобильську  трагедію. Це  Ольга Пилипчук, Наталія Урбанович, Ніна Данько, Юлія Ющенко, Яна Прус. В своїх творах вони згадують цю велику трагедію і оспівують безмежну мужність багатьох тисяч людей, адже й понині Чорнобиль стукає в наші серця.
Помічених атомом усе більше відходить у вічність. Лісом стають нові хрести, заквітчані рушниками, на яких вічні символи життя. У тих символах – надія, а вона невмируща, адже живе в душах стражденного народу.




Немає коментарів:

Дописати коментар