Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 21 лютого 2013 р.



Ювілейний вечір «Світ довкілля: вчора, сьогодні, завтра»
20 лютого 2013 року в приміщенні ЦМБ ім. М. Горького відбулася ювілейна зустріч з нагоди створення  міського екологічного бюлетеня «Світ довкілля», якому в цьому році виповнюється 10 років. На сьогодні з друку вийшли 23 номери журналу.
На  заході були присутні:
заступник  міського голови  Малецький  Віталій  Олексійович,
Пилипенко Галина Михайлівна, перший заступник голови Крюківської районної ради,
Брижаха Григорій Васильович, перший заступник голови Автозаводської районної ради,
Ткаченко Олександр Петрович, заступник начальника Державного управління охорони навколишнього середовища в Полтавській області
Голік Юрій Степанович, голова Громадської ради при Державному управлінні охорони навколишнього середовища в Полтавській області
Байрак О. М., доктор біологічних наук, професор директор Центру заповідної справи, рекреації та екотуризму, зав. кафедрою заповідної справи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди (м. Київ),
нач. відділу екологічної безпеки управління контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки  Кременчуцької міської ради Демьохін Геннадій Анатолійович,
Машина Лариса Леонідівна, головний спеціаліст відділу екологічної безпеки управління контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та головний редактор міського екологічного бюлетеня,
Нужна Світлана Олександрівна,  директор Кременчуцької ЦБС для дорослих,
Соколова Ірина Михайлівна, заступник директора з наукової діяльності Кременчуцького краєзнавчого музею.
Присутні мали чудову нагоду поспілкуватися з людьми, котрі сповна віддають свої знання, професійний досвід, вкладають душу і серце в свою справу. Такими є вони ті, хто стояли у першоджерел і сьогодні продовжують плідну роботу зі створення кожного номера Кременчуцького міського екологічного бюлетеня «Світ довкілля».
А починалося все так.
2003 рік. Депутати міської ради на чолі з міським головою Миколою  Глуховим приймають рішення про виділення коштів на видання міського екологічного бюлетеня, розраховуючи на те, що журнал буде своєрідною екологічною трибуною, де кожний матиме можливість висловити свою думку щодо нагальних проблем Кременчуцького регіону в плані  охорони довкілля та зможе почерпнути пізнавальну і корисну інформацію.
Почалася творча робота, було створено основний макет журналу, підібрані цікаві матеріали з екологічної тематики.
Головним редактором було призначено Єгорова Віктора Олександровича, першого заступника міського голови. За його сприяння з друку вийшли три номери бюлетеня.
Випуск 4 номера екологічного бюлетеня було довірено Бабічевій Н. В., на той час заст. гол. редактора, зав. відділом екології міської ради.
Зберігаючи структуру подання матеріалів, вона саме в цей номер вносить короткий виклад науково-дослідної роботи члена МАН, учня однієї з шкіл міста, започатковуючи таким чином добру традицію – відображення цікавих робіт манівців з екологічної тематики на сторінках бюлетеня.
Випуск 5 готує до публікації вже новий редактор Корцова Олена Леонідівна директор НТЦ «Промекологія».
Саме в цьому номері була опублікована стаття директора Кременчуцької ЦБС для дорослих Нужної С. О. «Екологічна освіта через книгу».
5 номерів бюлетеня (з 5-9) випустила редактор Корцова О. Л.
Ювілейний, 10-й номер журналу, вже починає випускати Машина Л. Л., головний спеціаліст відділу екологічної безпеки управління контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки виконавчого комітету Кременчуцької міської ради. Видання було приведено до вимог законодавчої бази та  узаконено шляхом реєстрації друкованого засобу масової інформації у Головному управлінні юстиції Полтавської області.
Співзасновниками видання виступили Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради і громадська організація «Екологічний клуб «Омельник». За пропозицією Машиної Л. Л. до складу редакційної колегії було запрошено Байрак О. М., доктора біологічних наук, професора, директора Центру заповідної справи, рекреації та екотуризму, зав. кафедрою заповідної справи Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Мінприроди (м. Київ). ЇЇ ім’я відоме всій Україні, адже вона – знаний фахівець-ботанік. Крім цього, вона пише ліричні вірші та музику до них, а ще вона – фотомитець, світлини якої вражають своєю гармонічністю.
Саме з 10 випуску екологічного бюлетеня до складу редколегії запрошують Соколову І. М., заступника директора з наукової діяльності Кременчуцького краєзнавчого музею. І в журналі розпочинаються цікаві публікації Соколової І. М. та Музиченко Н. В. про природно-заповідні зони Полтавщини, діяльність природничих товариств нашого краю.
З випуску 16 до складу редакційної колегії запрошують Головного державного санітарного лікаря міста Самойленка Віктора Володимировича.
Підвів підсумок розмові начальник відділу екологічної безпеки управління контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки Кременчуцької міської ради Демьохін Геннадій  Анатолійович/
Маємо надію, що присутні отримали задоволення від спілкування з людьми, які створили Кременчуцький міський екологічний бюлетень, і з тими, хто продовжує сьогодні таку необхідну справу – донести до пересічного кремен чужанина проблеми довкілля та намагатися знаходити шляхи їх вирішення, звертаючи на них увагу влади та місцевої громади.
Ми бажаємо Вам, всім, хто створює цей журнал, здоров’я, працездатності та творчої наснаги, щоб реалізовувалися всі плани та цілі щодо подальшого розвитку природоохоронної галузі в місті, і, якщо це все коротко окреслити – для життя прийдешніх поколінь. 

                                      зав. організаційно-методичним відділом ЦМБ ім. Горького Майдак Т. О.









Немає коментарів:

Дописати коментар