Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 20 березня 2023 р.

Творча зустріч з Людмилою Охріменко та презентація роману “Оскар”

 


        Є зустрічі, які залишають після себе масу емоцій і запам'ятовуються надовго. Такою була творча зустріч з Людмилою Охріменко — письменницею, волонтеркою, яка 14 березня завітала до  абонемента філії №2 КЗК КМПБ з Харкова.

          Живе спілкування, щирі розмови про нас, українців, про війну, про знайомих пані Людмилі українських бібліотекарів, які в окупованих містах ховали українські книжки, щоб врятувати їх; про важливість бібліотекарів на шляху від автора, видавництва і до читача.

 


        І, звісно ж, про книжки пані Людмили. У творчому доробку письменниці — романи «Оскар», «Пригоди мухи в окропі на окупованій території», «Пригоди дорослого Буратіно жіночої статі», «Легка поведінка», збірка «Волонтерські історії», оповідання.  Оповідання «Заїда» увійшло до збірки кращих оповідань на інклюзивну тематику «Terra інклюзія 2018». Ця книга вже раніше з'явилася в нашій бібліотеці.

        Та найбільше говорили про роман “Оскар”, який отримав у 2021 році спеціальну відзнаку від Олександра Вільчинського як  "Кращий роман на воєнну тематику" за версією журі  Міжнародного літературного конкурсу романів та кіносценаріїв "Коронація слова".

        Історія написання роману виявилася настільки цікавою та інтригуючою, що про неї можна написати окрему книгу. Головний герой — український офіцер-розвідник, кримський татарин, який ще з 2014 року боронить нашу країну, потрапив в полон. Дуже зранений, він зміг переграти противника і втекти звідти.

        У головного героя є прототип, який і став ініціатором написання книги. Але письменниця ніколи з ним не бачилася, спілкувалися лише через телефон і інтернет.

        Головна думка, яку герой хотів донести до всіх нас, що ми зіткнулися з дуже сильним, підлим, безжальним ворогом, але МИ МОЖЕМО ЙОГО ЗДОЛАТИ!  А книга стала свідоцтвом мужності українського народу!

        Всі присутні на зустрічі,  бібліотекарі та користувачі, щиро вдячні, що Людмила Охріменко завітала до Кременчука!

 


     А ще дуже приємно, що  абонемент філії №2 продовжує гарну традицію — приймати в стінах бібліотеки письменників з усіх куточків України.

        До нових зустрічей!


Немає коментарів:

Дописати коментар