Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 21 березня 2023 р.

Вечір-портрет «Пророк, народжений Україною»

 
  21 березня бібліотекарі відділу інформаційних технологій та електронних  ресурсів КЗК КМПБ провели для учнів Наукового ліцею «Політ»  вечір-портрет «Пророк, народжений Україною», який було присвячено 160-річчю від дня народження академіка Володимира Івановича Вернадського.
       Ім’я природознавця на слуху в кожної сучасної людини, він справедливо вважається одним із найбільш цитованих в науці, його ідеї все частіше обговорюють, на нього посилаються, його роботами захоплюються та критикують. Все ще тривають дослідження наукової спадщини та вивчення його ідей, як не припиняються і суперечки щодо трактування  його тверджень.
     Бібліотекарі розповіли учням про життєвий шлях Академіка, його родину, зв’язок з Полтавщиною,  педагогічну та громадську  діяльність.
     З презентації «Мислити в космічному масштабі» дізналися про внесок Володимира Вернадського в українську та світову науку,  як в Україні вшановується пам’ять вченого. Особливу увагу приділили  дослідженням Вернадським   ґрунтів Кременчуцького повіту та як ці дослідження вплинули на розвиток Кременчуччини.
      А запропонований огляд літератури познайомив учнів з виданнями в яких розкривається вся велич постаті Академіка Вернадського. 

Немає коментарів:

Дописати коментар