Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 20 березня 2023 р.

Тендітна усмішка весни

 


Я – пролiсок синенький,
I перший на веснi
Сказати вам раденький:
К
iнець! Кiнець зимi!
 Катерина Перелiсна

                                                                                           


           У  прекрасний весняний день, 19 березня, до філії №3 КЗК КМПБ (дитяча бібліотека на Соборній,12/16) на зустріч з представниками регіонального ландшафтного парку «Кременчуцькі плавні» завітали учні 1-А класу гімназії №20. Для дітей було підготовано презентацію «Тендітна усмішка весни», під час якої вони  почули багато цікавої інформації та  поповнили свої знання про рослини – первоцвіти України, а  також познайомилися з історією виникнення квітки-первоцвіта, про її цілющі властивості та застосування у народній медицині.


           Після перегляду презентації учні взяли участь у майстер-класі з виготовлення пролісків та отримали задоволення від процесу створення власних букетів, які подарують своїм матусям. Читачам роздали пам’ятки про раритетний флорофонд  Кременчука та  про рослини з Червоної книги України, які ростуть у нашій місцевості.

Бібліотекарі презентували учням сезонну виставку «На одному диханні з весною». Діти із задоволенням та цікавістю переглянули літературу та обрали собі книжки для читання.

Захід навчив дітей бережливому ставленню до природи та її краси!



Немає коментарів:

Дописати коментар