Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 18 серпня 2022 р.

#Пізнаємо_Україну_разом

Пізнавати Україну з книгою в руках - справа надзвичайно цікава і корисна. Кременчуцька міська публічна бібліотека продовжує знайомити вас з книгами про Україну: про історію, видатних людей, українську мову та сучасну українську літературу.

 Війна росії проти України змусила багатьох громадян задуматися, ким ми є насправді та чому чинимо такий шалений спротив. Відповіді на ці запитання можна знайти у книжках на історичну тематику.

Сьогодні пропонуємо книгу: Сім’янцев В.І. Чорні Запорожці [Текст]. – Київ: «Пропала грамота», 2021. – 464 с. -  про легендарний підрозділ українського війська. Але не про нинішню 72-гу бригаду імені Чорних Запорожців, а про їхніх попередників – підрозділ армії Української Народної Республіки.

Кавалерійські атаки, блискавичні нальоти, розвідувальні операції та «забави» у ворожих тилах — це все про них. Під ноги їхніх коней лягали і червоні ганчірки більшовиків, і триколірні білогвардійські. А ще ця історія про командира "Чорних Запорожців" Петра Дяченка, який став живою легендою української військової звитяги. Людину, яка завжди слідувала закарбованому на своєму прапорі гаслу: «Україна або смерть».

          Автор - Валентин Сім’янцев – один з «чорних запорожців». Він зі школи втік до брата на фронти Першої світової, а потім пішов до української армії. Безліч боїв, тиф, полон і втеча, але не до теплої батьківської хати на Харківщині, а через фронт до війська. І зрештою він став бійцем славнозвісного полку та пройшов з ним увесь бойовий шлях. Ця книга – його спомини про побратимів.

 

Книга чекає на Вас на абонементі філії №2, що по вул. Соборній, 11

 


Немає коментарів:

Дописати коментар