Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 30 жовтня 2015 р.

Наснагу дає «Цвіт калини»

 
Неодноразово у стінах відділу мистецтв Центральної міської бібліотеки ім.М.Горького ми зустрічали діячів української культури і науки - музикантів і художників, літераторів і майстрів народного мистецтва, дослідників і краєзнавців. 28 жовтня тут відбулась зустріч відразу з цілим творим колективом - членами кременчуцького клубу любителів поетичного слова "Цвіт калини". Презентувалася перша збірка альманаху клубівців, яку вони назвали "Калинові самоцвіти", і присвятили 10-річчю свого клубу. Вийшла книга у 2015 році.
"Цвіт калини" з першою збіркою
Більше 10 років тому  прийшли учасники клубу до нашої бібліотеки щоб оволодіти мистецтвом поетики, вдосконалити свою літературну майстерність. Організатором і ідейним натхненником об'єднання став С.М.Петренко - член Національної пілки журналістів України, кременчуцької спілки літераторів "Славутич" та Полтавської спілки літераторів, смовіддано закохний у поезію.

Пісню на вірш С.Петренка
виконує Борис Бабілуа
Він уміло керував клубом майже 10 років, залучаючи на засідання яскраво обдарованих митців та допомагаючи поетам-початківцям доброзичливими творчими порадами. На жаль, невблаганна доля рано і несподівано вирвала його з життя. Післе деякої паузи творчий прапор клубу підхопив член обласної спілки письменників України та Кременчуцької спілки літераторів "Славутич" Ігор Герасименко."Цвіт калини" стал для клубівців не просто школою літератури - він став частиною їх життя. Сюди приходять з друзями і з сім'ями, спілкуються і діляться творчим і життєвим досвідом люди різних поколінь.
Ніла Волкова присвятила клубу
вірш "Від  "Цвіту" до "Грона"
Ірина Овчаренко  - авторка романтичних 
і патріотичних віршів
Більшість калинчан, маючи великий творчий багаж, неодноразово публіковалась, видаючи авторські видання, або друкуючись у збірках колективних.
З роками клуб любителів поетичного слова "Цвіт калини" вийшов за рамки поезії. Калинчани створюють, крім поетичних, і прозові твори.
Виступає голова клубу
Ігор Герасименко
Тому у книзі "Калинові самоцвіти" зібрані не тільки вірші і пісні, але й проза разних жанрів - есе, оповідання, спогади. Книга недарма називається "Калинові самоцвіти" - адже у ній відображений неповторний літературний хист і внутрішній світ кожного автора. А всього їх 18. Цим виданням клуб уперше заявив про себе як про сталий творчий колектив з певним літературним досвідом.
Майстриня жіночої лірики
Валентина Лисич
Збірку "Калинові самоцвіти" читайте у відділі мистецтв ЦМБ ім.М.Горького.








Шиндіна О.П.,завідуюча відділом мистецтв ЦМБ ім.М.Горького

Немає коментарів:

Дописати коментар