Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

 Борису Олійнику - 80

22 жовтня бібліотекарі відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького запросили своїх читачів на літературну вечірку шанувальників поезії. А присвячена вона Борису Олійнику – Герою України, академіку НАН України, лауреату Національної премії України ім. Т.Г. Шевченка, інших українських та міжнародних премій, голові правління Українського фонду культури, і таке інше, та, перш за все, – Поету. В цей день йому виповнилось 80 років.
Борис Олійник - наш земляк, родом з Полтавської області. Він не раз згадує у творах і Полтавщину і рідну Зачипилівку, найдорожчим своїм людям присвячує вірші і поеми.
Олійник – майстер громадянської поезії, а його інтимна лірика чарувала й буде чарувати і зовсім юних, і позначених сивинами. А ще Б. Олійник чи не єдиний у сучасній українській поезії автор, який створив не кілька віршів, циклів чи поем, а написав цілу книгу,  присвячену найдорожчій на світі людині – мамі, сивій ластівці.

На заході присутні переглянули недавнє інтерв'ю Дмитра Стуса з Борисом Олійником, записане саме до ювілею, про маловідомі  і важливі моменти його життя, про принципи, яких дотримувався на протязі всього життя, щоб не соромно було і в 70, і в 80 літ.
Звучало багато віршів про наш рід і народ, щемливих пісень на слова поета.

Зустріч пройшов у теплій зворушливій атмосфері, присутні ще довго обмінювались враженнями. 

Немає коментарів:

Дописати коментар