Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 20 жовтня 2015 р.

Візит бібліотекарів до Польщі

Кременчуцька міська ЦБС для дорослих давно прагнула налагодити зв’язки з іноземними колегами з метою обміну професійним досвідом. Нарешті така можливість з’явилася завдяки плідній співпраці з Кременчуцьким інформаційно-просвітницьким центром «Європейський клуб», який є постійним партнером бібліотеки, та з яким вже втілено в життя кілька успішних спільних проектів.
КІПЦ «Європейський клуб» активно розвиває співпрацю з польськими партнерами в галузі освіти, культури та молодіжних обмінів, тож результатом чергового вдалого проекту громадських діячів і бібліотеки став робочий візит 4 бібліотекарів ЦБС для дорослих – Тетяни Майдак, Вікторії Старкової, Інни Хмелик, Олени Резниченко та представника КІПЦ «Європейський клуб» Альони Глазкової з 5 по 17 жовтня 2015 року в рамках проекту «Перейняття практичного досвіду роботи з молоддю в Центрі співпраці молоді та бібліотеці в Гдині» в Республіці Польща.
Стажування кременчуцьких  бібліотекарів відбувалося в міській публічній бібліотеці міста Гдині, яке входить в так зване Тримісто – це своєрідний конгломерат трьох міст на узбережжі Балтійського моря, що складається з Гданьська, Гдині і Сопоту.


Проект мав освітній характер і був сфокусований на обміні досвідом українських і польських бібліотекарів, особлива увага приділялася  використанню можливостей громадської та волонтерської діяльності в бібліотечних закладах.


Стажування було організовано Центром молодіжної співпраці та фінансувалося програмою Еразмус+.

Учасниці дуже задоволені результатами своєї поїздки, отримали велику кількість позитиву від спілкування з польськими колегами, а головне – ні з чим незрівнянний досвід, який вони прагнуть якнайшвидше втілити в практику роботи кременчуцьких бібліотек.
  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар