Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 29 жовтня 2015 р.

Гарбузи атакують!


У ніч з 31 жовтня на 1 листопада американці і європейці відзначають свято нечистої сили – Хеловін. Вважалось, що у ніч перед Днем Всіх святих душі померлих безперешкодно проходять у наш світ, щоб оцінити справи своїх живих нащадків.
У США та Європі в хеловінську ніч на вулицях міст можна побачити натовпи дітей і дорослих, переодягнутих у страхітливі карнавальні костюми. Вони лякають перехожих, стукають у двері помешкань і вимагають солодощі в обмін на життя.
З роками святкування Хеловіна стає дедалі популярнішим і в Україні. В хеловінську ніч організовують тематичні клубні вечірки та костюмовані шоу.
 Цьогоріч два відділи ЦМБ ім М.Горького теж вирішили відзначити моторошне свято, підготувавши для своїх користувачів книжкові виставки.
«Жахи - не привід не читати» – так стверджують бібліотекарі юнацького відділу. Куточок літератури «про страшне» оздоблено різноманітними гарбузами і гарбузиками. Притулок на полицях знайшли і справжні, ексцентрично розмальовані плоди, і майстерно створений  красень із пап’є-маше, і ліхтарик, чиє загадкове мерехтіння додає атмосфері таємничості. І як би не старались бібліотекарі нагнати жаху, але   весь антураж викликає скоріше посмішку і замилування, аніж страх:  кажани уздовж стін бібліотеки і відьма на мітлі, де чорний кіт вигнувся дугою,  лише «страшенно» приваблюють і привертають увагу до виставки, аніж  відлякують. Щоб  познайомити  користувачів з історією свята, працівники відділу підготували вікторину. Хто правильно відповість на запитання – отримає цукерку або яблуко!
«Щасливого Хеловіну» – так назвали свою виставку у вікні бібліотекарі відділу абонементу.
Перехожим і користувачам бібліотеки з вікна весело всміхається і підморгує вогниками гарбуз, закликаючи до бібліотеки. Стоїть у кутку чарівна мітла, на якій тільки-но прилетіла відьма. А над всім цим летить маленький добрий привид Каспер. А що вже що й казати про книжки «жахливої» тематики – їх тут вистачить на всіх любителів «полоскотати нерви»!
Тож  виставка викликала неабиякий інтерес, особливо, у дітей і підлітків.

Геть все погане! Треба радіти життю кожної миті. 
Приходьте і ви до бібліотеки, і самі побачите – не такий вже й страшний Хеловін, як його малюють! 

Немає коментарів:

Дописати коментар