Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 14 вересня 2015 р.

Інтерактивне свято
«Парк літературних атракціонів»
10 вересня, напередодні Дня міста та Всеукраїнського дня бібліотек Кременчуцька міська ЦБС для дорослих вирішила порадувати мешканців та гостей міста, провівши в сквері «Сосновому» інтерактивне свято «Парк літературних атракціонів».
Бібліотекарі хотіли подарувати дітям казку, а дорослим трохи нагадати, як це добре – хоч на кілька годин позбутися серйозного ставлення до життя і відчути себе у вирі пригод, немов у машині часу перенестись в щасливі дні дитинства!
Зізнайтеся, хто з нас не мріяв стати книжковим героєм, опинитися в казці чи у пригодницькому романі,  зустрітися з улюбленими літературними персонажами і поспілкуватися з ними?  А завдяки ініціативі невгамовних бібліотекарів мрії втілюються в життя!
В сквері «Сосновому», що знаходиться неподалік з ЦМБ ім. М. Горького, та за час свого недовгого існування вже встиг стати одним з улюблених місць відпочинку кременчужан, розмістилися 12 локацій.
Бібліотеки-філії та відділи ЦМБ ім. М. Горького створили незабутні образи літературних персонажів. Кожен структурний підрозділ сам вибрав твір та героїв, яких  представлятиме на святі. Хтось спирався лише на власні сили і таланти, а хтось задіяв партнерів: актив бібліотеки, представників Рад громадськості мікрорайонів міста та терцентрів, залучив самодіяльні колективи. Незабутнє враження справили і костюми, і грим учасників. Веселі пісні, запальні танці та інсценізації,  ігри, конкурси, кросворди, вікторини та майстеркласи  – всього було вдосталь на святі книги та бібліотеки.

         Бібліотекарі висловлюють велику подяку за допомогу в організації свята керівництву КП «Міськводоканал», на балансі якого знаходиться сквер «Сосновий», та ПП «Радіонов Кирило Сергійович», завдяки технічному забезпеченню якого було створено справді святкову атмосферу.  Весь час лунала музика, ведучі розповідали про сучасне життя бібліотеки, а потім кожна локація представляла себе та запрошувала в гості.
     

















Як і годиться на святі, не забули про частування: Солоха пригощала варениками і  салом, Роксолана з султаном Сулейманом – східними солодощами, а Аліса з Країни Чудес пропонувала спробувати рідину зі слоїків з надписами «Випий мене» та «З’їж мене» і відгадати – що ж це було. Веселі пірати з «Чорної перлини» шукали разом з дітлахами скарби – ними виявилися справжні золоті з шоколаду! Біля локації «Бджілки Майї» завжди було гамірно – тут діти навчалися плести браслети та викладати мозаїку, малювали медоносних бджілок та отримували солодкі призи.

         Куди б не кинув оком, всюди  вирувало життя, адже бібліотекарі продумали все так, щоб було цікаво було і малим, і дорослим.  Захід, якій йшов 2 години, здавалося, промайнув, як одна мить! А все тому, що люди, які люблять читати, ніколи не нудьгують. Книга відкриває світ, а бібліотека – провідник у цьому світі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар