Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 24 вересня 2015 р.


 Минуле завжди з нами
(Виставка книг Л.Д. Шаткової )

     «Минуле завжди з нами» - під такою назвою ви можете ознайомитись з виставкою книг «Живи, Пам'ять!» кременчуцьких авторів Шаткова Ю.П. та Шаткової Л.Д., що почала працювати у відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького з нагоди Дня міста.
     

В 2015 р. виповнилося 30 років від дня заснування 6-ти томного видання літопису Другої Світової війни м. Кременчука. Важливу працю, започатковану подружжям Шаткових, довелося завершувати  Лідії Дмитрівні, після відходу у вічність Юрія Пантелеймоновича.
     В першому та другому томі під назвою «Вони захищали Батьківщину»  розміщені спогади кременчужан про їх ратні подвиги на полі битви Другої Світової війни та трудові будні відбудови рідного міста Кременчука. 
     Третє видання «Школярам про Велику Вітчизняну війну» автори присвятили підростаючому поколінню. Кожна сторінка цієї книги – то часточка історії великої держави, в яку наші земляки вписали свої героїчні імена.
     В четвертому томі мова йде про крюківчан – в минулому працівників вагонобудівного та сталеливарного заводів, учасників війни.
     Про героїчну долю бійців першої в Україні Кременчуцької дивізії народного ополчення розповідає п’ятий том «Вони захищали наше місто».  
     Шостий том «Подвиг підпільників та партизанів безсмертний» відкриває відомі та невідомі сторінки підпільної боротьби народних месників Кременчука в грізні дні з 9 серпня 1941 по 29 вересня 1943 років.
     Всі ці книги ви можете взяти почитати в нашій бібліотеці.
     Пам'ять народну про загиблих героїв зберігають величні монументи та скромні солдатські могили. Та через десятиліття ми можемо сказати:
                     Є у нас Пам'ять, котрій нема забуття.
                     Є у нас Слава, котрій не видно кінця.


Немає коментарів:

Дописати коментар