Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 9 червня 2015 р.

Літо в бібліотеці

Літо – літечко прийшло!
         Як і десятки, а, мабуть, і сотні літ назад, школярі чекають на літні канікули. Адже це гарна можливість відпочити від занять, і при цьому дізнатись багато нового, отримати нові враження і знання.
        8 червня до відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького завітали учні з пришкільного табору ліцею №4 на веселий захід "Читацькі заморочки - Веселі перегони". Захід проходив у формі екскурсії - знайомства бібліотекою, та різноманітних конкурсів, виставок - вікторин, смішинок, рішень загадок на логічне мислення. Їх завданням було не тільки опитати дітей, а й розповісти їм щось цікаве і невідоме раніше, наприклад, про відомих письменників, які народилися або жили в Кременчуці.
Учні жваво реагували на завдання, з задоволенням вгадували книги, авторів, героїв книг, і які речі належали якому герою, вгадували книги за ключовими словами. За підказки слугували також пісенні фрагменти фільмів, відзнятих за книгами.
Особливо весело проходив конкурс "Ви - бібліотекар". Адже тут всі помінялись місцями і вже бібліотекарі грали роль читачів, які не завжди вірно, а часом і дуже смішно просять видати певну книгу. А малі бібліотекарі намагались проявити свою ерудицію і знайти потрібну книжку, щоб задовольнити запит. Вишло досить вдало, особливо імпровізації юних бібліотекарів.
А розгадування логічних задачок примусило серйозно замислитись. Тим більш радісно було віднайти відповідь.
Захід проходив в два етапи: власне, в бібліотеці і на свіжому повітрі в сквері  "Бібліотеці під зеленими шатами".
Завершенням зустрічі стало вручення призів найактивнішим учасникам і переможцям конкурсів, і пропозиція, скориставшись нагодою, відвідати безкоштовний музей цирку на площі.  
Сподіваємось, що юним читачам сподобалось проводити час з бібліотекою.
Бажаємо всім гарного літа!



Немає коментарів:

Дописати коментар