Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 15 червня 2015 р.

Поговоримо про кіно?
11 червня 2015 року було багатим на події, адже саме цього дня у відділі літератури іноземними мовами ЦМБ ім. М.Горького відбулася прем’єра нової форми роботи – кіноклубу.
Так, це була проба пера, і кіноклубу назви ще не обрали, але охочих зібратися в бібліотеці задля зустрічі з несподіваним кіно виявилося чимало.
Студенти Кременчуцького медичного коледжу та інші користувачі бібліотеки зацікавилися можливістю  переглянути і обговорити ігрове короткометражне кіно, тим більше, що серед обраних для перегляду стрічок були й Оскароносні лауреати:  «Погляд» (2012) та анімаційна короткометражка «Пан Ілюмінатор» (2014). В компанію до них додалися «Важко бути Богом» (2005) французької режисери Дж. Вінанс та російський «Телефонний дзвінок» (2012).
Фільми різні, та об’єднує їх те, що вони зображують чи то майбутнє, де весь світ разом з людьми стає більш віртуальним, аніж реальним, чи то нашу «відформатовану» дійсність, де все більше місце займають не людські стосунки, а «спілкування» у соцмережах. Світ,  де друзі при зустрічі не дивляться один одному у вічі, тому що не можуть відірватися від своїх гаджетів… Що чекає на нас в такому майбутньому – переглянь фільм та зрозумій сам.
         Обговорення фільму – не така вже й проста річ, як виявляється. Кожен бачить в сюжеті щось своє, а  спроби відшукати відповіді на запитання, які ставить перед глядачем автор, можуть завести дискусію в неочікуване русло. Але ж саме для цього й існує клуб, де можуть точитися будь-які дискусії, і кожен має право на власну точку зору.
         Розмова про кіно вийшла доброю і безпосередньою, адже говорили не стільки про  фільми, скільки про життя. У присутніх викликав інтерес сам жанр «короткого метру», адже ми майже нічого не знаємо про нього. Нажаль, такі фільми не йдуть в кінотеатрах та ТБ, але їх можна знайти в Інтернеті у вільному доступі.
        
  

         З розповіді завідуючої відділом літератури іноземними мовами ЦМБ ім. М.Горького Олени Почепцової  і дізналися про такий нетривіальний напрям у кіномистецтві, а  спілкувалися з аудиторією їй допомагала головний бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу Вікторія Старкова. 

         Наприкінці засідання було вирішено: клубу – бути! Адже саме так, через кіно, ми краще пізнаємо світ і життя, і самих себе. А різні погляди на одну проблему – це чудово, будемо разом вчитися відстоювати власну точку зору, розумітися на різних стилях кіно, шукатимемо справжні діаманти в морі Інтернету і не тільки… Попереду ще стільки всього цікавого! Чекаємо на нові зустрічі!


1 коментар: