Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 9 квітня 2013 р.

ПРАВО ВСЕ ЗНАТИ



29 березня 2013 року у відділі технічної літератури ЦМБ ім. М.Горького було проведено електронну презентацію «Інформація і молодь: право все знати».
         Для участі в заході були запрошені учні 10-11 класів ЗОШ №28. Бібліотекарі ставили на меті розповісти їм про правовий аспект інформаційної діяльності в Україні та донести до учнів нормативно-правові гарантії права на інформацію.
         Розпочався захід  виступом та переглядом літератури «Я маю право на інформацію» бібліотекаря відділу технічної літератури ЦМБ ім. М.Горького А.Нечипоренко.


         Після перегляду презентації «Коротке дослідження великих змін останнього десятиріччя» на учасників заходу чекала  рольова гра «Книга – основне джерело достовірної та повної інформації». Гра пройшла жваво – учні активно відповідали на запитання вікторини і отримували призи за найбільшу кількість правильних відповідей.

        Уважно слухали учасники заходу виступ «Незнання законів не звільняє від відповідальності». Цю важливу тему підняла інспектор Автозаводського підрозділу кримінально-виконавчої інспекції пані В.В. Качула. Вона виступила перед юнацькою аудиторією, наголосивши на тому, що кожен громадянин має не тільки права, але й обов’язки перед своєю країною. Знання і дотримання букви закону – ось головна ознака правової держави.
      Щоб закріпити отримані знання на практиці, бібліотекарі запросили школярів до  Інтернет-центру відділу технічної літератури.
Там, з допомогою бібліотекаря Інтернет-центру В.Бакліцького, вони створили титульну сторінку в електронному вигляді до книги «Основні відомості про інформацію».  

Шевченко А.М., зав. відділом технічної літератури ЦМБ М.Горького  
Старкова В.М., гол. бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу ЦМБ ім.  М.Горького                                                                                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар