Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 4 березня 2016 р.

Набат пам’яті
Темі  «Голокост  на Україні» був присвячений набат пам’яті     «Злочин проти людства», який був проведений  26 лютого у ВПУ № 7 для слухачів Університету третього віку.   Захід було організовано і проведено бібліотекою-філією № 8 і благодійним фондом «Марш життя».
Голокост трагедія, злочин проти людства, який тривалий час був закритим. Історія нашої Батьківщини, на жаль, має  й сумні сторінки. Україна – це країна пісні й краси. Україна в роки Голокосту – це країна смерті. Смерті безвинних…. Пройшовши через страхіття Голодомору, українці, як ніхто інший, розуміють біль єврейського народу.
Символом Голокосту в Україні став розстріл близько ста тисяч людей, більшість із яких були євреями, у Бабиному Яру (м. Київ). Свої «Бабині Яри» є практично в кожній з окупованих нацистами областей України.  Не оминула лиха доля і наше місто, в якому було розстріляно 8 тис. євреїв. Саме про це розповіла завідуюча бібліотекою-філією №8 Л.О.Карпова. 
 Директор благодійного фонду « Марш життя» Бакк Є.М.  наголосила про необхідність  зберегти пам’ять про Голокост, увічнивши спомин  про безневинно знищених людей, і не допустити повторення подібного пекла у майбутньому .




Немає коментарів:

Дописати коментар