Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 9 березня 2016 р.

Здрастуй, березень наш крилатий!

День спілкування під таким девізом пройшов 6-го березня у бібліотеці-філії №6. З 10 ранку почався майстер-клас з вишивки стрічками. Проводила його Валентина Наріжна, психолог за освітою,  Жінка Великої Душі.

На прикладі своїх робіт майстриня показала присутнім жінкам, як квітка з шовкової стрічки здатна перетворити діловий костюм чи сіру шапку на ексклюзивну річ. Від неї наші користувачки отримали не лише уроки вишивки, а й уроки життєвої мудрості, бо своє заняття вона проводила безкоштовно. Їй не шкода своїх ідей.
Майстриня Валентина говорить: «Чим більше віддаєш людям, тим і тобі більше повертається». Тож показала і розповіла, які потрібні голки для вишивки стрічками, як поєднувати різні квіти і різнокольорові стрічки у готовому виробі.
Бібліотекарі підготували виставку із книг і журналів по вишивці стрічками, а також виставку готових виробів майстринь – Марії Усцової, Вікторії Галайди, Валентини Наріжної.
На згадку про перебування в бібліотеці жінки сфотографувалися з готовими виробами.
Далі продовжили спілкування на теми, що диктує саме життя – про мужню українку, символ нації  – Надію Савченко, про святкування 202-ї річниці з дня народження Т.Г.Шевченка. Читали його вірші і виконували пісні на його слова.
Потім знайомилися з творами поетів сьогодення: віршами нашої гості Ганни Литвиненко, керівника вокальної групи «Берегиня», слухали прем’єру її пісні «Плакала у жінки душа».
З увагою слухали поезії Петра Марусика із збірки «Кали
новий дощ», знайомились із віршами Ганни Чубач, захоплювалися лірикою Ліни Костенко та Ярослава Смєлякова.
Привітали славне жіноцтво, що зібралося у бібліотеці-філії, чоловіки: Козак М.С., заслужений працівник культури України, та Костянтин Красовський, громадський діяч.
Закінчили спілкування чаюванням із млинцями, варениками і пирогами, які готували як «домашнє завдання» гості та бібліотекарі.

Немає коментарів:

Дописати коментар