Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 20 січня 2016 р.

Iграшкове щастя
           
Всі ми родом з дитинтва... І у кожного з нас була своя улюблена іграшка. У дівчаток - ляльки, у хлопчиків - машинки. Але є одна іграшка, яка була найулюбленішою як у хлопчиків, так і у дівчаток. Це - найкращий друг, м'який та пухнастий  плюшевий ведмедик. Вони були різні - великі і маленьки, всіляких кольорів, куплені, подаровані, або виготовлені дбайливими руками мами чи бабусі. Діти виростають, ведмедики губляться, даруються сестрам, братам або племінникам, рідше залишаються з нами. Але ми їх пам'ятаємо, і зберігаємо у пам'яті те тепло, які вони нам дарували.
       Сьогодні плюшеві ведмежата є однією з найпопулярніших іграшок. Вони є героями книг, як то "Вінні Пух" Алана Мілна, мультфільмів, кінофільмів, пісень. Є навіть музеї цих іграшкових тваринок. Також плюшевий ведмедик є одним з найбажанішим подарунків, як  у дітей, так і у закоханих пар.
      Є такі шанувальники цієї іграшки, які зберегли любов до плюшевих ведмежаток  і зробили їх предметом колекціонування. Але не кожен ведмедик удостоюється такої честі, - тільки найкращі, найцікавіші авторські іграшки. 
       Сьогодні ми пропонуємо кременчужанам долучитися до мистецтва створення  плюшевих ведмедиків. До Вашої уваги одна з новинок, отриманих відділом мистецтв Центральної міської бібліотеки ім.М.Горького: 
   
 Мудрагель Л. Мишки Тедди ручной работы: технология шитья авторской игрушки: мастер-классы, рекомендации, выкройки/ Лидия Мудрагель. - СПб.:Питер, 2013. - 192 с.: ил.
      Ця книга є практичним посібником виготовлення таких різних плюшевих ведмедиків. А те, що кожен ведмедик має свою неповторну вдачу, можна пересвідчитися переглянувши чудові світлини, які є в книзі.
      Авторка знайомить нас з історією виникнення ведмедиків, розповідає про фестівалі, що проводяться у різних країнах серед шанувальників та колекціонерів.
     А для тих, хто бажає створити свою неповторну іграшку, є поради щодо вибору матеріалів, наповнювачів, виготовленню аксесуарів, щоб Ваш ведмедик був наймоднішим  та найгарнішим. Також у книзі є вікрійки та детальні інструкції з шиття іграшки. 


         Ми щиро сподіваємося, що ті, хто вирішив опанувати мистецтво створення Ведмедиків Тедді, отримає насолоду та чудовий результат, який потішить Вас та Ваших близких. До речі, яким буде  Ваше ведмежа, Ви не здогадаєтесь до останньої хвилини.

    Запитуйте книгу у відділі мистецтв ЦМБ ім. М.Горького за адресою: вул. Щорса,б.66/13

Літвінова І.В.,бібліотекар відділу мистецтв ЦМБ ім.М.Горького

Немає коментарів:

Дописати коментар