Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 24 липня 2015 р.


Квiтка з книжкового саду


До відділу мистецтв Центральної міської бібліотеки ім.М.Горького щасливо потрапила унікальна за темою книга "Искусство украинских шестидесятников". Сталося це завдяки укладачам книги Ользі Балашовій та Лизавєті Герман, які забажали, щоб їх напрацювання дійшло до найширшої читацької аудиторії Кременчука. Безумовно,  бібліотека - один з небагатьох закладів, до яких може звернутися кожний, і тому почитати книгу у відділі мистецтв тепер можуть всі бажаючі.
Книга  "Искусство украинских шестидесятников" - перше в історії українського мистецтвознавства видання, що звертається до одного за найважливіших, але мало вивчених періодів українського мистецтва 1960-х років. 
Більшу частину книги займає досліждення образотворчого мистецтва Києва, Львова, Одеси, Ужгорода і Харкова. Крім того, видання також репрезентує і літературу, кіно, архітектуру і академічну музику того часу.
У роботі над виданням брали участь мистецтвонавці, дослідники, колекціонери, художники і їх близькі. У книзі репродуковано більше 400  творів мистецтва і архівних світлин; деякі з них друкуються вперше. Книга  "Искусство украинских шестидесятников" адресована мистецтвознацям, історикам і широкому колу гуманітаріїв, обізнаних у сучасній українській культурі. 
Дякуємо також менеджеру культури І.Р.Каць (громадська організація "Культурний діалог") і директору Кременчуцького художнього салону В.Крамаренко, завдяки зусиллям яких до відділу мистецтв надійшло це рідкісне видання.


Шиндіна О.П.,зав.віддлом мистецтв

Немає коментарів:

Дописати коментар