Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 27 липня 2015 р.

Доленосний вибір князя Володимира

Боже великий, єдиний,
Нашу Вкраїну храни, …
О. Кониський

 27 – 28 липня 2015 р. шануємо 1000-ліття упокоєння рівноапостольного великого князя Київського Володимира - творця середньовічної європейської держави Київської Руси та відзначаємо 1027-му річницю хрещення Київської Руси - України.
Князь Володимир Святославович увійшов у історію нашого народу як князь - Святитель, який охрестив Україну - Русь і ввів її в християнську цивілізацію. За його труди на благо рідної землі народ ще за життя назвав його Великим князем, любив його як батька нації, а після смерті ввів його до лику св'ятих.
Діяльність князя і справді була великою. Великою, міцною, єдиною і сильною була при ньому і княжа Україна. Він був популярною історичною особою не лише в Україні. Дружби з Володимиром, його допомоги шукали європейські імператори і королі. Життю і діяльності Володимира Великого присвячено багато фольклорних творів, творів історичної і художньої літератури.
Зважаючи на важливість прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід'ємної частини європейської цивілізації, вшанувуючи пам'ять Володимира Великого в відділі абонементу ЦМБ ім. М. Горького організували книжкову виставку "Доленосний вибір князя Володимира".
На виставці представлені книги, які висвітлюють історичний та художній образ Володимира Великого, інших київських князів, розповідають про історію релігії в Україні, вплив християнства на суспільство, культуру, мистецтво України, храми та монастирі України.
Запрошуємо наших користувачів і всіх бажаючих відвідати бібліотеку і відкрити для себе давній світ наших предків, історію хрещення України. Адже християни на Київській Русі жили й раніше. Так, християнкою була бабуся князя Володимира княгиня Ольга. Але хрещення держави в цілому, хрещення всього народу відбулося за князя Володимира.
 Україна - Русь залучалася до християнської культури і цивілізації. Увійшла в християнську сім'ю народів Європи.



Немає коментарів:

Дописати коментар