Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 13 січня 2015 р.

 Світ який – мереживо казкове

В бібліотеці-філії №5 пройшов вечір «Світ який – мереживо казкове» до ювілею Василя Симоненка. 
У цивілізованих суспільствах завжди вважалося неписаним законом: тільки поетам Бог дарував право бути речниками рідного народу. Таким став для України талановитий поет, сурмач знедоленого покоління дітей війни Василь Симоненко.
Учасники заходу прослухали вражаючу розповідь завідуючої філією №5 Зенкіної Г.Ф. про життя поета від скупого на ласку дитинства до передчасної смерті, а далі всім бажаючим було запропоновано прочитати вірші поета.  А бажаючих виявилося багато – Василь Симоненко вже давно став не просто шанованим та відомим, а справді народним, тобто улюбленим поетом свого народу. Слово його – і ніжно-ліричне, і гнівне, увійшло в душу кожного українця.  Дійсно, хто ж не знає «Лебедів материнства», хто хоч раз не питав сам себе «Ти знаєш, що ти – людина?».
Добре знання поезії Василя Симоненка продемонстрували Тараненко Юля та Герман, учні коледжу при педучилищі. Спеціаліст по роботі з населенням Автозаводського райвиконкому Л.О.Кшевінська та постійна користувачка З.О.Влах теж зачитували улюблені вірші, а потім всі присутні обмінялися враженнями під час бесіди з чаєм та короваєм.









Немає коментарів:

Дописати коментар