Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 24 червня 2014 р.




        Звичайним червневим днем місто, здавалось, заколихалося у теплому мареві спеки, яка знову давала знати по собі після кількох незвично прохолодних днів… Мешканці міста тепер шукали прохолоди і порятунку від пекучих променів сонця, за якими вже встигли скучити за останній тиждень. Навіть відчайдушні любителі  піших прогулянок зраджували своїм звичкам і стрибали в тролейбус, щоб проїхатись кілька зупинок в затишному салоні. І недаремно! Бо саме там на них чекав сюрприз, підготований бібліотекарями ЦБС для дорослих – акція «Буккросінг-2014»!

Подібний захід для жителів Кременчука вже не новий – минулого року у вересні бібліотекарі вразили все місто «Читаючим тролейбусом», в якому дарували книги та роз’яснювали сутність такого явища, як буккросінг. Разом з бібліотечною спільнотою кременчужани відзначали професійне свято працівників книгозбірень та День міста, дізнавалися про нові можливості бібліотек.
Цього року незвичайний рейс був приурочений Дню Конституції та 40-річному ювілею ЦБС для дорослих та проходив під гаслом «Читай українське! Слухай українське! Люби Україну!» 19 червня «Читаючий тролейбус» курсував маршрутом №5 з 14 до 16 години, даруючи кожному пасажиру можливість долучитися до величезного скарбу – української книги. Пасажирів зустрічали гарні дівчата-бібліотекарі, вбрані в традиційні українські шати – віночки та вишиванки.
Для кожного, хто заходив у тролейбус, вже була приготована книга. Її можна було взяти з собою, прочитати та віддати іншому – саме так і мандрують світом книги, які «відпускають» у вільне плавання, тобто буккросінг. 
 Під  час курсування тролейбуса містом звучали звернення до пасажирів. 
      

Завідуюча читальним залом ЦМБ ім. М.Горького  Людмила Миргородська розповідала про День Конституції, закликаючи всіх єднатися для розбудови незалежної України, знайомила пасажирів з ЦБС для дорослих та новими можливостями сучасних бібліотек, які працюють за програмами проекту «Бібліоміст» та надають своїм користувачам допомогу в опануванні новітніх інформаційних технологій. Звучали українські пісні, пасажири ділилися враженнями від акції з численними представниками мас-медіа, зачитували вголос уривки з книг,  щиро раділи подарункам.
В салоні тролейбусу працювали бібліотекарі з ЦМБ ім.М.Горького та бібліотек-філій: Юлія Кубрак, Ольга Бондарєва, Наталя Пелих, Тетяна Дрьоміна, Інна Хмелик, Марина Баланчук, Наталя Корнєєва, Вікторія Старкова, Тетяна Майдак та Наталя Сизон. 
Разом з книгами пасажирам вручали інформаційні листівки з рекламою  ЦБС та для ознайомлення з Інтернет-проектами,  за якими працюють бібліотеки: "Інтернет-радіо в бібліотеці", віртуальна екологічна енциклопедія "Кремінь-Еко" та "English 123".
 
Як світилися очі в діточок, коли їм дарували казку, з якою пошаною люди брали до рук «Кобзаря»…
Бібліотекарі мають надію, що їм все ж таки вдалося розбити усталений стереотип про бібліотеку як про нудний і застарілий заклад культури. Та це просто неможливо – адже тут працюють такі цікаві креативні люди! І якщо завдяки подарованій книзі хтось став хоч трошки щасливішим, значить, ідея спрацювала. І місія бібліотеки цілком виконана.




Немає коментарів:

Дописати коментар