Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 9 лютого 2017 р.

Книжкові  відкриття
Тим, хто опановує прекрасний світ художньої творчості, відділ мистецтв ЦМБ ім.Горького пропонує нові видання.

Бояренцева Л.Ю. Полотно життя [Ноти]: збірка пісень і п'єс для фортепіано / Людмила Бояренцева, Сергій Бояренцев. - Полтава : Б.в.,2016. - 46 с.

Нотна збірка подружжя Бояренцевих є вже третьою публікацією їх творів. Збірка складається з двох частин - вокальних і інструментальних опусів. Людмила Бояренцева - викладач музичного мистецтва Кремечуцької ЗОШ № 20, композиторка. В її творчих наробках -  пісні, розраховані на виконавців різного віку:  від школярів початкових класів до дорослих співаків. І тематика пісень різноманітна: ліричні і веселі, пісні про кохання, вдумливі - про життя і долю. Людмила Юріївна співпрацює з полтавськими поетами, на чиї вірші пише вокальні твори. І звичайно ж, на вірші свого чоловіка Сергія Бояренцева.
Цікавою є друга частина видання, де розміщена музична поема "Площа провінційного міста". Твір навіяний однойменною картиною кременчуцького художника XIX ст. Евграфа Крендовського, досліжденням якої займається Сергій Михайлович Бояренцев.
Твори Людмили Бояренцевої ваблять надзвичайною мелодійністю. Кожен виконавець знайде у виданні твір на свій смак і голос. Відділ мистецтв дякує подружжю Бояренцевих за подаровану збірку і запрошує насолодитись музикою нашої землячки.

Рубино П. Скульптурный портрет в глине [Текст] / Питер Рубино. - Москва : АСТ-Астрель, 2006. - 158 с.

Цей захоплюючий посібник допоможе розвинути творчі здібності, здолати технічні труднощі і освоїти необхідні навички для створення скульптурних портретів в глині. Книга написана і ілюстрована відомим скульптором і розрахована на широке коло читачів. Використовуючи перевірені скульптором методики і прості прийоми, будь-який новачок або студент зможе впевнено і з радістю створювати якісні портрети з глини. Автор виклада такі поняття як пластична анатомія, матеріали й інструментарій, необхідні для створення скульптури, роботу з натурником. Окремі розділи присвячені роботі над рисами обличчя. Завершується посібник такими кінцевими роботами, як процес випалу глиняної скульптури, патинування роботи й установка її на постамент. Книга детально ілюстрована фотографіями кожного процесу скульптурної творчості. Призначена для широкого загалу читачів.

Нагадуємо: книги знаходяться у відділі мистецтв ЦМБ ім.М.Горького. Адреса: вул.Європейська, б.66/13, зупинка "Міськводоканал". Працюємо з 10 до 19 год., у неділю з 10 до 18 год. Вихідний день - субота.

Немає коментарів:

Дописати коментар