Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 5 серпня 2014 р.



Книжкова виставка
«Незрівнянний молодості час»

"Хто має молодь - той має майбутнє", - говорили у давнину мудрi. Доля будь-якої країни залежить від людей, що живуть на її землі. Хотілось би, щоб молоде покоління відкривало собори своїх душ, черпало з них енергію для творення нової України. Думаю, що кожен юнак і кожна юнка епіграфом до свого життя можуть взяти такі красномовні рядки:
        «Треба жить, щоб в землю врізать
        Слід глибокий і помітний,
        Щоб твоя лишилась справа,
        Як той дуб тисячолітній.»

Саме цьому - навчанню молоді, який шлях обрати у житті, яку професію зробити справою свого життя, куди піти вчитися і т.п. присвячена книжкова виставка «Незрівнянний молодості час», відкрита нещодавно в читальному залі бібліотеки-філії № 2. І ще на багато питань «чому», «як», «для чого» допоможуть відповісти підбірка книжок, брошур, буклетів, проспектів, розташованих на полицях .
        


       «Права людини і громадянина – запорука її щасливого існування і розвитку» - таку назву має перша полиця, на якій молодь може познайомитися з Конвенцією  про  права дитини, кодексами Про інтелектуальну власність і освіту, законом Про охорону дитинства і т.д. Кожна освічена людина повинна знати свої права і обов`язки і завжди пам`ятати, що незнання законів не звільняє від відповідальності.
        На полиці під назвою «Соціальна адаптація дитини на основних етапах життя» підліткам пропонують ознайомитися з буклетом Кременчуцького міського центру соціальних служб для молоді, який закликає при необхідності звертатися за допомогою до психологів з метою одержання консультацій для вирішення соціальних проблем.  Книги і брошури мають красномовні назви: «Підлітки – становлення відповідальності», «Дівчинка-підліток у дорослому світі», «Ділова людина: шляхи становлення» і т.д. В них освітлюються відповіді на питання, як реалізувати молоді свій творчий і інтелектуальний потенціал.
       Тему «Профілактика негативних явищ та формування навичок здорового способу життя» підтримують брошури «Проблемний підліток і проблеми підлітка», «Корекція вчинків підлітка», «Формування навичок здорового способу життя» і т.д.. Ці книжки і брошури стануть в нагоді не тільки молодим читачам, але й їхнім батькам, соціальним педагогам, шкільним вчителям і вихователям.
       «Пізнай себе і ти побачиш – світ прекрасний»  запевняє назва четвертої полиці, на якій читачі в віці становлення дорослості зможуть познайомитися з книжками «Психологія внутрішнього світу», «Дізнайся більше про себе», «Професійне самовизначення старшокласників».

 Під час бесіди з молодими читачами, 31.07.2014 р.,  автор-розробник виставки «Незрівнянний молодості час», провідний бібліотекар бібліотеки-філії № 2,  Осташко В.В., зробила наголос на те, що невирішуваних проблем не існує, вихід є завжди!  Для випадків, коли немає поруч людини,  з якою можливо порадитись, існує Телефон довіри, де спеціалісти завжди допоможуть,порадять, заспокоять…
        І ще один важливий момент, на який звертають увага тих, кому присвячена ця виставка - молодість проходить швидко, і не треба залишати якихось справ на завтра. І при цьому пам'ятати, що життя для людей — це найсвятіше з того, що ми маємо на землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар