Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 13 серпня 2014 р.


Данина памяті жертвам Голокосту
в Кременчуці



9 серпня в нашому місті, неподалік від парку Миру було відкрито пам’ятний знак «Жертвам Голокосту». Кременчужани таким чином вшанували пам’ять своїх земляків, які стали його жертвами. 
Активну участь в підготовці та проведення цього урочистого заходу приймала завідуюча бібліотекою-філією №8 Карпова Л.О. В бібліотеці систематично проводиться краєзнавча робота, а в січні 2014 року було презентовано путівник по парку Миру «Парк миру, пам’яті і шани», де теж піднімалася тема увічнення пам’яті жертв Голокосту.

Ініціатор встановлення пам’ятника, керівник благодійного фонду «Марш життя» Є.Бак розповіла про ідею створення пам’ятника та складний шлях до втілення  мрії .
На заході виступила Н.Дудник, завідуюча відділу міського краєзнавчого музею, яка ознайомила присутніх зі страшними фактами з життя єврейської громади Кременчука, яка зазнала практично тотального знищення в 1941-1943 рр. фашистськими окупантами.  
Також  перед громадою виступив перший заступник міського голови Віктор Калашник. Він підкреслив, що сьогоднішнє покоління має завжди пам’ятати про трагічні наслідки, які несуть за собою війни.
Він повідомив, що на цьому місці влада висадить молоді саджанці дерев та організує пам’ятний сквер.








Немає коментарів:

Дописати коментар