Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 3 жовтня 2013 р.

ВИСТАВКОВИЙ ВЕРНІСАЖ


В ЦМБ ім.М.Горького розгорнуто ряд книжково-ілюстративних виставок, які варті уваги наших користувачів і всіх кременчужан.



          Так, у відділі технічної літератури книжкову виставку «70 років визволення Кременчука» доповнено інсталяціями і світлинами часів Великої Вітчизняної війни. Тут можна знайти матеріали про людей, які народились в Кременчуці і визволяли рідне місто. Також є стенд про  історію бібліотеки.


          Відділ мистецтв презентує виставку «Не стерти з пам'яті той спомин про війну». Бібліотекарі хочуть нагадати, що пам’ятати – значит жити по-справжньому. Тут представлена література, яка висвітлює історію оборони Кременчука, містить статистичні дані про життя міста та Полтавської області під час окупації. Декілька видань  присвячені героям-визволителям Кременчука: народним ополченцям, підпільникам, кременчужанам – Героям Радянського Союзу.
          Особливо цікаво буде порівняти Кременчук сьогоднішній і зруйнований під час війни. А зробити це можливо завдяки малюнкам Лідії Литвиненко, яка навесні 1945 року відвідала Кременчук і створила серію малюнків зруйнованого міста. З іншого боку – фото нашого сучасного  квітучого міста.

         
Ніхто не розкаже про події війни краще, ніж очевидці. Тому на книжковій виставці "Памятаю Кременчук в огні", яка розгорнута в юнацькому відділі, представлені спогади кременчужан, які пройшли окупацію, примусові роботи в Німеччині, війну та визволяли наше місто.



Книжкова виставка-подорож «Індонезія. Світ безмежного розмаїття» підготована відділом літературири іноземними мовами ЦМБ ім.М.Горького. 
Виставка-подорож розкриває таємниці та красу Індонезії – незбагненної тропічної країни, яка налічує 17000 островів, розташованих між Азією та Австралією, яка є рідною домівкою для людей з понад 200 етнічних груп.
Виставка буде цікавою для всіх, хто любить мандрувати та пізнавати історію, культуру і традиції  інших країн.


У відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького з нагоди Дня міста організована книжкова виставка одного автора - нашого земляка М.Ф.Твердохліба «Його душа болить за Україну».
         М.Твердохліб - автор 17 книг, один з перших, хто розпочав тернистий шлях українського національного відродження. М.Твердохліб бере активну участь у діяльності Товариства української мови ім. Т.Г.Шевченка, асоціації «Зелений світ» та Народного Руху України. 
         Бібліотекарі відділу абонементу щиро вдячні за подаровані М.Твердохлібом  книги, автором яких він є  - до 500-річчя козацтва та історії зеленого руху в Кременчуці.

Немає коментарів:

Дописати коментар