Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 4 грудня 2012 р.

ВІРЮ В УКРАЇНУ

       30 листопада 2012 року в літературно-музичній вітальні ЦМБ ім. М.Горького відбулася подія, яка зібрала справжніх поціновувачів поезії, людей, небайдужих до українського слова,- творчий вечір письменника Олександра Пантелея, члена Спілки літераторів Кременчука "Славутич".
       Скромна презентація збірки  творів  талановитого автора перетворилась на справжнє мистецьке свято, яке влаштували зав. бібліотекою-філією №8 Л.О.Карпова та член  Спілки літераторів "Славутич" О.А.Пилипчук, а настрій створювала класична музика у виконанні тріо скрипалів - вчителів музичної школи №1.
       На початку заходу всіх присутніх привітала директор ЦБС для дорослих С.О.Нужна. Про творчий шлях поета, який, не зважаючи на свій молодий вік, вже встиг так багато зробити на творчій ниві попри тяжку хворобу, сказати своє слово в сучасній українській літературі (а слово це - на вагу золота!), розповіла Любов Карпова.
       Дуже вразили присутніх  вірші кременчуцького поета  своєю щирістю, мелодійністю - його поезії читали учні ЗОШ №28, в якій свого часу вчився і сам О.Пантелей.
       Виступили з привітанням і шановні гості вечора - заступник міського голови В.О.Малецький, зав. організаційним відділом Автозаводського виконкому Г.Данилова, депутат міської ради  К.О.Юхно, голова спілки "Славутич" Б.М.Кулик. Всі вони наголошували на тому, що  поезія О.Пантелея не для того читача, який шукає легкого романтичного чтива.  Вона для людей думаючих, небайдужих до Вітчизни, її історії, її долі. Кожен вірш змушує задуматися:  над своїм життям, над своїм місцем у житті громади, у житті народу. І, зрештою, приводить до розуміння, наскільки важливою є позиція кожного громадянина, наскільки  вирішальним є слово кожного з нас.
       В своєму заключному слові Олександр Пантелей подякував за теплі слова, за високу оцінку своєї творчості, згадав тих, хто допоміг йому видати збірки його віршів. Скромний, зворушливо-сором'язливий - таким мабуть і повинен бути справжній талант. Поезія – це відображення душі поета, це те, чим він живе, без чого неможливе існування. Олександр Пантелей живе суспільним покликом і його громадянський неспокій не залишає байдужим кожного з нас.
       
  Гол. бібліотекар сектору бібліотечного маркетингу  В.Старкова

Немає коментарів:

Дописати коментар