Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Журналістика як всесвіт

За сталою традицією, навесні бібліотеки знайомлять юнацтво зі світом професій. Година профорієнтації «Журналістика як всесвіт» пройшла у відділі абонементу ЦМБ 12 квітня. Старшокласники, які стоять на порозі дорослого життя і обирають свій шлях, мали чудову нагоду ближче познайомитися з професією журналіста.
В бібліотеку завітали  представники різних ЗМІ – телебачення, радіо, друкованих та Інтернет-видань: Анна Плаксій – головний редактор ТРК «Візит», Руслана Горгола – журналіст газети «Кременчуцький ТелеграфЪ», Марія Долина – радіоведуча «Авторадіо-Кременчук» та Олександр Грінченко – фотокореспондент «Кременчуцької газети».
Журналістика – дуже динамічна і всеохоплююча професія, тому що крім володіння словом журналіст має водночас бути і політиком, і дипломатом, і психологом, добре знати проблеми сучасного життя. Тож було цікаво дізнатися про специфіку роботи, про несподіванки та небезпеки, що чатують на журналіста. Адже професія ця непроста, і досить часто пов’язана з ризиками. Але так само вона дарує незабутні зустрічі з непересічними особистостями і дозволяє опинитися у самісінькому вирі подій.
Спочатку діти тільки уважно слухали розповіді , а потім зустріч переросла в прес-конференцію. Питання були різні – як про роботу журналіста, так і про особисте: захоплення, літературу, плани на майбутнє…
З великим інтересом усі присутні переглянули відеоролик про роботу ТРК «Візит» та слайди з фотороботами Олександра Грінченка. А дехто похвалився і своїми успіхами в фотографії. Тож не дивно, що дехто зі школярів висловив своє бажання в майбутньому стати журналістом.
            Дякуємо всім журналістам за таку чудову зустріч та творчу співпрацю!






Немає коментарів:

Дописати коментар