Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 6 квітня 2017 р.

     Мистецтво любові            до рідного краю
У затишному куточку ЦМБ ім.Горького - літературно-музичній вітальні відділу мистецтв - зібралась кременчуцька інтелігенція, аби зустрітись із талановитим, шановним художником, неординарною людиною - Василем Яковичем Вакуленком.
15 січня Василєві Вакуленку виконалось 75 років. Він - вже епоха у живопису Кременчука, його ім'я занесено у вагоме енциклопедичне видання "Полтавіка". Це доброзичлива, обізнана, людина з тонким почуттям гумору, прекрасний оповідач, живописець, сценограф і педагог.
У всьому цьому змогли переконатися присутні, спілкуючись із Маестро. У невимушеній обстановці, з гумором пройшла бесіда з В.Вакуленком, який багато розповідав про свої перші кроки у мистецтві, численні поїздки за кордон, аби побачити безцінні світові художні скарби і самому навчитись у великих митців.
Полотна майстра - пейзажі, натюрморти, портрети - оспівують мальовничі куточки Батьківщини, красивих людей і зігрівають душі тих, хто торкається його ліричної творчості. Гості змогли помилуватися численними творами В.Вакуленка, написаними у різних живописних і графічних техніках - ліричні пастелі, витончені малюнки, яскраві масляні полотна.
Як супровід пейзажам  живописця, звучали ліричні вірші кременчуцьких поетів І.Герасименка, Л.Решетняк, філософські поезії В.Михайлова, Л.Дементьєва, В.Любімова у виконанні авторів. Торкнулися сердець і пісні, виконані ученицями ПТУ № 26 О.Аракелян і Т.Заяць. Аудиторія із задоволенням підспівувала пісні "Одинокая гармонь", з якою, як виявилось, у Василя Яковича пов'язані спогади дитинства.
Присутні зворушено дякували Маестро за зустріч. Дійсно, спілкування з Василем Вакуленком завжди приносить радість, добрий гумор і тепло. Все життя він дарує людям свою сонячну ліричну творчість, і глядачі із захопленням сприймають його прекрасне мистецтво. 
Тих, кому не пощастило побувати на зустрічі із Митцем, запрошуємо на виставку творів В.Я.Вакуленка. Виставка у відділі мистецтв триватиме до кінця квітня 2017 р.

Шиндіна О.П., завідуюча відділом мистецтв  ЦМБ ім.М.Горького

Немає коментарів:

Дописати коментар