Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 6 квітня 2016 р.

Фундатор української держави

У 2016 році виповнюється 150 років від дня народження справжнього українця – Михайла Грушевського, якого ще називають Першим Президентом України.
Щоб вшанувати таку видатну людини, яка брала безпосередню участь у подіях становлення української державності, бібліотекарі відділу абонементу ЦМБ ім. М. Горького Шпак Таміла і Ходова Наталія провели в ЗОШ № 16 та ЗОШ №19  історичні уроки «Фундатор української держави». 

Учні навчальних закладів з цікавістю прослухали цю інформацію про Грушевського, доповнену відеофільмами та документальними кадрами хронік з Грушевським про буремні події початку ХХ століття.
А ще бібліотекарі віднайшли для старшокласників цікаві подробиці життя, зокрема, про юні роки майбутнього державного діяча, його навчання в гімназії, юнацьке кохання.
Детальніше зупинилися на літературній творчості. Виявляється, в юності він багато писав: вірші і прозу. Відмінними рисами ранніх творів М. Грушевського є щирість тону і автобіографізм.
Розповіли про його сім'ю, доньку - Катерину Грушевську, про непрості відносини з радянською владою, еміграцію та повернення до України.         
Бібліотекарям хотілось би приблизити для сприйняття постать Грушевського як людини, безперечно, видатної, талановитої, цілеспрямованої, справжнього громадянина, але все ж людини, щоб слухачі мали змогу познайомитись з тими сторонами життя, які близькі кожному, але в силу певної одіозності його особи, могли залишатись у тіні як незначні.


Немає коментарів:

Дописати коментар