Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 16 квітня 2015 р.

У СВІТІ МУЗИКИ
Здоров'я людини є її найбільшим багатством, адже якщо його немає, то все інше не має сенсу.
Всесвітній день здоров'я у 2015 році буде відзначатися вже шістдесят п'ятий раз. Вперше цей захід було проведено в 1950 році 7 квітня за рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. ВООЗ присвячує кожен щорічний Всесвітній день здоров'я певній темі і проводить різні пропагандистські заходи 7 квітня та ще протягом декількох тижнів.  
У 2015 році Всесвітній день здоров’я проходить під девізом «Безпека харчових продуктів».
В ці дні бібліотеки теж не змогли триматись осторонь і долучились до  цих подій. Тому  читальний зал ЦМБ ім М.Горького провів  в госпіталі інвалідів війни  для учасників бойових дій, афганців і воїнів АТО 15 квітня музичну програму «У світі музики», адже що як не прекрасна мелодія може зігріти душу й покращити наш настрій та самопочуття.

У вступному слові  бібліотекарі  розповіли  історію виникнення свята, його значення в суспільстві, і різноманітні заходи, які проводяться у зв’язку з цим.
А розважали поважну аудиторію активна користувачка читального залу, учасниця багатьох бібліотечних заходів співачка Олена Кравченко та композитор і виконавець, лауреат міжнародного фестивалю афганських пісень 1996 року Геннадій Жуков.



У виконанні Олени Кравченко звучали пісні: «Черемшина», «Два кольори», «Стоїть гора високая»,  «Город влюбленных».
Геннадій Жуков виконав «Песню о безруком баянисте», «Журавли», «На безымянной высоте», «Смуглянка» та інші.. Музична година була сприйнята з великим захватом, виконавці декілька разів виходили на біс і навіть виконували пісні на прохання слухачів.

Бібліотекарі дуже раді, що музичний захід зміг торкнутися таємних струн душі кожного слухача, пробудити в них прекрасні і теплі почуття, адже в такому разі з упевненістю можна сказати, що зустріч пройшла недаремно.

Немає коментарів:

Дописати коментар