Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 8 квітня 2015 р.


ПЕРЛИНА  З  КНИЖКОВОГО  МОРЯ
      

Згідно з указом Президента України 2014 рік оголошено роком Шевченка в Україні. Ми  гідно відзначили ювілей великого поета, художника та громадянина Тараса Григоровича Шевченка.
       До 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря  Шевченкіана поповнилася багатьма виданнями, які розкривають нові грані таланту Тараса-поета та нові сторінки життя Тараса-людини.
       Ось і до нашого відділу мистецтв ЦМБ ім.М.Горького надійшла  нова книга: 
      Тарас  Шевченко. Мистецька спадщина / упор. Д.Стус, Т. Чуйко, Ю.Шиленко та ін. . -  К. : Мистецтво, 2013 . – 352 с. ; іл. . – Укр., англ. та рос. мовами
         Альбом репрезентує малярську спадщину Тараса Шевченка: малюнки, акварелі, гравюри, офорти. В ньому зібрано 176 живописних творів
Кобзаря. Складається альбом з двох частин: ілюстративної, в якій у хронологічному порядку розміщені   роботи Тараса Григоровича, починаючи з 1836 р., ще за часів  кріпацтва – портрети, пейзажі, жанри, автопортрети. Саме такий порядок розміщення дозволяє простежити і життєвий шлях Т.Г.Шевченка, і зростання його майстерності як живописця.   Друга частина альбому –  наукові коментарі до першої частини, в яких дається коротка довідка про твір, історію його написання та техніку виконання.
      Альбом має чудове поліграфічне оформлення. Переднє слово, текстівки, наукові коментарі надаються українською, англійською та російськими мовами. Авторами-укладачами  альбому та авторами коментарів є співробітники Національного музею Тараса Шевченка. Але видання не обмежується тільки колекцією Національного  музею Тараса Шевченка. У книзі  вміщені також репродукції картини з колекцій Національного художнього музею України; ДМОМП (Музею приватних колекцій, місто Москва); Державного російського музею (місто Санкт-Петербург); Національного музею у Варшаві.
         Видання розраховане на широке коло шанувальників українського мистецтва  та таланту  художника Тараса Григоровича Шевченка.
    Ознайомитися з цією книгою, перегорнути її сторінки, помилуватися чудовими репродукціями Ви можете у відділі мистецтв ЦМБ ім. М.Горького за адресою: вул. Щорса, б. 66/13, ЦМБ ім. М.Горького, відділ мистецтв.

            Щиро запрошуємо Вас завітати до відділу мистецтв!

Літвінова І.В.,бібліотекар відділу мистецтв ЦМБ ім.М.Горького


Немає коментарів:

Дописати коментар