Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 3 липня 2012 р.


26.06 у бібліотеці-філії №6 пройшов день краєзнавця «України рідної окраса – чарівна Полтавська сторона», присвячений 75-річчю утворення Полтавської області та 210-річчю Полтавської губернії. Присутні – члени ради громадськості мікрорайону, читачі бібліотеки, студенти педучилища – з великим інтересом слухали розповідь старшого наукового співробітника краєзнавчого музею Коваленко О.В. про історію рідного краю. Згадали і далекі часи, коли Кременчук був губернським містом, але кілька руйнівних повеней спонукали відібрати цей почесний статус у нашого міста, і події, які ще живуть у пам’яті кременчужан. Змістовну і цікаву розповідь доповнювали фотографії вулиць старого Кременчука. Також для багатьох було цікаво дізнатися про те, що саме в Полтавській області знаходяться дві з трьох пірамід, які побудовані в Європі.
Бібліотекарі також презентували виставку «Калиновий мій край, Полтавська моя земля» та провели цікаву вікторину з краєзнавства.
На заході звучали записи пісень і вірші у авторському виконанні місцевої поетеси, члена літературної спілки «Славутич» Філоненко В.О. Її пронизлива лірика, яка бере за душу, нікого не залишила байдужим. Вірші про рідний край, про материнську любов, про сонце, зорі і серпанок – у кожному слові нашої талановитої землячки бринить і смуток, і радість, і кохання , і віра у краще майбутнє нашого славетного краю. Згадала вона також і про те, як у 60-ті роки 20 століття була така традиція: всі випускники шкіл висаджували тополі у Придніпровському парку. Тепер ці величні дерева стали одним із символів нашого міста. Прекрасні традиції повинні продовжуватися – з цим погодились всі учасники заходу. Зробити Кременчук чистим і привабливим для жителів і гостей, повернути йому колишню славу найзеленішого міста України – разом ми зможемо змінити на краще наше місто і наше майбутнє!



Немає коментарів:

Дописати коментар