Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 11 серпня 2020 р.

ВУЛИЧНІ КНИЖКОВІ ВИСТАВКИ - БІБЛІОТЕКА СТАНЕ БЛИЖЧЕ

 

Віртуальне читання і спілкування  все частіше заміняє нам спілкування зі справжньою книгою та людиною. Бібліотеки в умовах карантину вимушені працювати в обмеженому режимі, не маючи змоги надати читачеві весь спектр своїх послуг і багатство фондів. Нарешті Кременчуцька ЦБС для дорослих одержала можливість стати ближче до своїх користувачів і спілкуватись з ними не у віртуальному, а у вуличному просторі. З 11 серпня бібліотекарі ЦБС запровадили цикл вуличних книжкових виставок, які щодня будуть демонструвати кременчужанам  бібліотечні книги та журнали різних галузей знань.
Перша виставка «Вишивка – скарб України» була проведена відділом мистецтв ЦМБ. Вона представила містянам розмаїття книг, альбомів, журналів про історію вишивки, її майстрів, продемонструвала посібники для тих, хто бажає навчитись вишивати. Приємно, що серед учасників, які зацікавились бібліотечною літературою, опинились і ті, хто дійсно знайомий і любить цю прекрасну техніку рукоділля.
Наші гості охоче цікавились запропонованою бібліотекою темою, ділились своїми враженнями від книг, роздивлялись журнали зі схемами вишивки, записувались до бібліотеки. Звичайно, що при проведенні вуличного заходу бібліотекарі доглядали правила протиепідемічного режиму: маски, рукавички, антисептики. Гостям пропонувались одноразові рукавички; ручки, якими вони користувались, також використовувались один раз.
Вуличні книжкові виставки надають можливість наблизити до читачей фонди бібліотек, тимчасово закриті для кременчужан, - особливо фонди читальних залів. Бажаючі можуть прямо на вулиці записатись до бібліотеки, при нагоді взяти додому книгу, поспілкуватись з бібліотекарем, зробити замовлення, узнати тему і час проведення наступної виставки. Такий спосіб обслуговування користувачів під час карантину, безумовно, принесе ефективні плоди.

Немає коментарів:

Дописати коментар