Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 25 липня 2018 р.


Віра – найцінніший скарб людської душі

28 липня в Україні відзначається  День хрещення Київської Русі – України. Ця дата вибрана на випадково, адже саме в цей день Православна церква вшановує пам’ять Святого рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі. З цієї нагоди в бібліотеках ЦБС для дорослих до уваги користувачів представлено ряд виставок.
Так, бібліотека-філія №4 пропонує тематичний перегляд літератури «Православна моя Україна».
Друковані видання, представлені на ній,  розповідають про історичну подію, що відбулася у 988 році, та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку  Київської Русі. Про християнські храми України, історію  української ікони та ще багато цікавого ви дізнаєтесь з підібраних видань.


У бібліотеці-філії №3 оформлений книжковий перегляд «Хрещення Київської Русі: погляд крізь віки». Перегляд знайомить користувачів з літературою про основні етапи розвитку православної церкви, про історію хрещення Русі – України та  історичне значення цієї події.
У бібліотеці-філії №2  ЦБС для дорослих розгорнуто книжкову ілюстративну виставку-подію  «Історія віків».
До уваги користувачів представлені культурологічні, краєзнавчі видання, книги по історії, традиції християнства, його розвиток в Україні, а також художня література, присвячена хрещенню східних слов`ян у 988 році.
Знайомлячись з матеріалами виставки, користувачі матимуть змогу повернутись до своїх витоків, щоб усвідомити, яку важливу роль відіграло християнство в духовному житті українців.
 Тема духовності присутня  у вишивці, тому на виставці є роботи наших користувачів-вишивальниць Василюк А.І., Мазур Л.З., Савенко З.М..
 Відвідувачі Центральної міської бібліотеки зможуть ознайомитися з книгами, представленими у відділі мистецтв на виставці «Молитви українських храмів». Справжні шедеври світового мистецтва – такими постають православні храми на сторінках художніх альбомів та монографій.
Інформаційна довідка на сайті бібліотеки «Хрещення Русі: факти, версії та домисли» дозволить всім відвідувачам сайту не тільки отримати цікаву  інформацію, а й скористатися рекомендованим списком літератури в разі бажання поглибити свої знання з цього питання.
Також протягом липня в ЦБС для дорослих проходить загальносистемний день інформації «Духовність – храм душі людської».



Немає коментарів:

Дописати коментар