Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 23 листопада 2017 р.


Рідний край у поезії та в піснях

На моїй пам’яті ще такого не було, щоб до кременчуцьких літераторів завітало відразу зо два десятки освітян, літераторів, композиторів, музичних та пісенних виконавців із сусіднього міста Кобеляки, які під час літературно-мистецької зустрічі виступили зі своєю програмою «Поезія та пісні рідного краю».
Це літературно-мистецьке свято, участь у якому брали представники Кобеляцької громадської організації «Літератор», ансамблю вихованців літературної студії «Джерело» навчально-виховного комплексу №1, вихованців гуртка «Калинонька» та студії драматичного мистецтва і пантоміми «Сузір’я» при Кобеляцькому БДЮТ ім. М. Касьяна, відбулося у відділі мистецтв Центральної міської бібліотеки Кременчуцької ЦБС для дорослих й тривало понад дві години.
Про творчі здобутки та діяльність районної громадської організації «Літератор» розповів її керівник, член НСЖУ, письменник, поет і композитор Леонід Митько, а заступник директора центральної районної бібліотеки Наталка Гальонкіна та директорка музею літератури і мистецтва ім. Олексія Кулика Тетяна Чешко – про роботу своїх колективів.
Як кажуть, талант – це від Бога, і він живе у кожній людині. В цьому учасники свята пісні і поезії переконалися, коли до мікрофону вийшли досвідчені і зовсім юні виконавці творчих доробків присутніх у залі майстрів слова і митців-чародійників.

Своє натхненне слово подарувала талановита поетеса Олександра Казанко, авторка книги «Я так закохана в життя», а ось дует у складі двох Ганнусь – Соломко і Явтушенко виконали пісню Леоніда Митька на слова Володимира Слєпцова «Коли дихає літо духмяно». Ще одну пісню цих же авторів подарували зовсім юні учасники інтелектуальної подорожі територією літературно-музичної феєрії Давид Буйнецький та Вадим Товстоніжко.
Безпосередність і гумор доносили «на долоні слова» юний вихованець гуртка художнього читання Артем Кравченко та поет-гуморист, автор книги «Прозріння» Олександр Черкаський.
Далі звучали пісні «До тебе йду» у виконанні Людмили Дейнеги та поета-пісняра, музиканта і композитора Сергія Петренка, який своїми піснями у власному виконанні торкався найтонших струн людської душі.
Присутнім було цікаво спостерігати за роботою Дарини Свяченої, вихованки студії драматичного мистецтва та пантоміми «Сузір’я», яка «методом» живої манери викладу та власної інтерпретації листів Лесі Українки прочитала їх під гаслом «Твої листи завжди пахнуть зов’ялими трояндами». Присвята великій Українці Лесі звучала й з вуст Юлії Туровської, учениці 9 класу навчально-виховного комплексу №1, вихованки літературної студії «Джерело», яка прочитала власний твір «Весна чужими очима». Звучали й інші твори у виконанні присутніх на святі митців: учителя історії, поета Анатолія Сагайдачного, поетеси, журналістки та співачки Олени Лашко та поета, автора книги «Крига скресла» Михайла Лисака.
Як наголосила ведуча літературно-мистецької зустрічі Леся Уткіна, нехай повниться літературна нива Полтавського краю добірним зерном, живиться тими багатими талантами, що б’ють чистими джерелами на милій серцю землі. І хай ці потічки вливаються в майбутню широку ріку українського поетичного слова.

Насамкінець зустрічі всі учасники бажали один одному натхнення, яскравих світотворчих світанків, насичених кольорів життя та здійснення усіх бажань власних сердець.

Ф.О.Чужа, журналіст, літератор

Немає коментарів:

Дописати коментар