Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

понеділок, 10 лютого 2014 р.

Вечір-реквієм «Вогнем і полум’ям війни чужої обпалені навік»


6 лютого у відділі Абонементу ЦМБ ім. М. Горького відбувся вечір-реквієм «Вогнем і полум’ям війни чужої обпалені навік».
Вечір присвячено пам'яті кременчужан, загиблих під час афганської війни, яка обстоювала чужі інтереси та захищала незрозумілі ідеали. 
Обличчя молодих хлопців – зовсім юних, лише трохи старших за присутніх на заході школярів, дивляться на нас з фотографій, зі сторінок альбомів та з обелісків. Ким вони були, чим жили, про що мріяли? 
Учасники заходу завдяки розповідям бібліотекарів  та перегляду відеофільму багато дізналися про цю сумну сторінку в історії, про знівечені афганською війною  долі  кременчужан.
На вечір було запрошено письменника І.Моісеєнка, автора роману «Сектор обстрілу – «АІСТИ», лауреата державної літературно-мистецької премії імені Богдана Хмельницького, члена Національної спілки письменників України. Письменник розповів про свою службу в Афганістані та про роботу над романом. І.Моісеєнко переніс на сторінки книги все, що бачив і пережив на тій війні.
Мужність, біль втрат і братство воїнів-афганців – цьому присвячена книга, і саме про це йшла мова на вечорі.
Доповнила вечір-реквієм книжкова виставка, присвячена 25-річчю виведення радянських військ з Афганістану. На виставці представлені  фотографії та речі з особистого архіву воїнів-афганців Вадима Бойка та  Василя Чапи.

Немає коментарів:

Дописати коментар