Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 21 листопада 2012 р.

Декада української мови та літератури


З 6 по 16 листопада в відділі абонементу проходила декада української мови та літератури «Пам'ять століть, відтворена у слові», приурочена Дню української писемності та мови ( 9 листопада).
     До цього дня в ЗОШ № 16 та 19 були розповсюджені наші пропозиції: якими справами відзначити цей день, а також залишені скриньки - опитування для відзвітування.
     Аналогічні пропозиції і скринька були розміщенні і в самому відділі абонементу. Також 9 листопада всім відвідувачам було запропоновано взяти книгу українською мовою, а хто не читав раніше українською – спробувати почитати.

     За сприянням відділу абонементу в ЗОШ № 16 був проведений  конкурс читців.
     Всю декаду діяла книжкова виставка з закликами «Спілкуймося українською», «Любіть красу рідної мови» та зі зверненнями  до читачів.
     Також 15 листопада відбулося літературно-мистецьке свято, присвячене 100-річчю від дня народження А.Малишка, його відомій «Пісні про рушник» і українським вишиваним рушникам – оберегам та символам нашого народу. На свято були запрошені старшокласники ЗОШ № 14. За підтримкою всього колективу захід підготували і провели: Манжеліївська Н.А. – бібліотекар 1 категорії, Хмелик І.О. – бібліотекар 1 категорії, Ходова Н.В. – бібліотекар 1 категорії, Шпак Т.М. – зав. сектором української книги та народознавства відділу абонементу.
Окрасою свята стали українські вишивані рушники: як більш сучасні так і зовсім старовинні. Слухачів пригощали короваєм, поданим на рушникові. Композиція «Пісня про рушник» була продемонстрована за допомогою комп’ютерної техніки.
     По закінченню декади був проведений аналіз відповідей читачів зі скриньок. Підведені підсумки роботи: зібрано опитувань – 183, записано нових читачів – 20, видано книг українською мовою – 293, в Книзі відгуків написана подяка.  

Зав. сектором української книги та народознавства               Т.М.Шпак

Немає коментарів:

Дописати коментар