Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

пʼятницю, 9 січня 2015 р.

Книги – спомини мого життя
В історії українського народу було чимало трагічних сторінок. Але й серед них особливе місце посідає період політичних репресій. 12 січня Україна відзначає День політв’язнів. Саме у цей день у 1972 році розпочалася «друга хвиля» масових арештів української інтелігенції. Перша хвиля пройшла на початку 30-х років 20 століття одночасно з початком примусової колективізації та розкуркулення.

До цієї сумної дати у відділі абонементу ЦМБ ім. М.Горького бібліотекар 1 категорії Манжеліївська Н.А. підготувала перегляд літератури «Книги – спомини мого життя». До уваги читачів представлені літературознавчі та художні видання.
Книга «Пастка для еліти», автори Бантишев О.Ф., Селюк А.В. видана у видавництві «Нора-Друк» у 2004 році, дає змогу детально ознайомитися з кримінальними справами, сфальсифікованими за часів сталінських репресій.
Ви зустрінете добре знайомі імена Павла Губенка (Остапа Вишні), Максима Рильського, Юрія Коцюбинського та багатьох інших талановитих синів України, котрі були безпідставно звинувачені та засуджені.
Науково-художнє видання «Втеча заради життя» містить повість українського письменника Леоніда Бразова «Втеча з-під слідства», де висвітлюються події 1938-1939 років, коли було репресовано мільйони представників різних верств радянського суспільства. Гостросюжетна повість базується на автобіографічних фактах з життя автора.

З цими та іншими книгами ви можете ознайомитися, якщо завітаєте до відділу абонементу ЦМБ ім. М.Горького (вул. Леніна, 11).

Немає коментарів:

Дописати коментар