Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 1 лютого 2018 р.

Презентація бібліографічного покажчика
«Кременчук – штрихи історії і сьогодення»

26 січня інформаційно-бібліографічний відділ ЦМБ  презентував бібліографічний покажчик «Кременчук – штрихи історії і сьогодення». Це вже 4-те видання, яке зібрало відомості про літературу, яка видана в Кременчуці в період з 2011 по 2017 роки.

Літературно-музична вітальня ЦМБ зібрала бібліотекарів та друзів бібліотеки – місцевих письменників, краєзнавців, музейних працівників, представників громадських організацій та мас-медіа.


Завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом ЦМБ Бузина Р.А. представила покажчик, ознайомила присутніх з його змістом.
Директор ЦБС для дорослих Нужна Світлана Олександрівна привітала присутніх та подарувала примірник покажчика голові спілки літераторів «Славутич» Ф.О.Чужі, який виступив автором передмови цього видання.
Федір Олексійович відзначив велику роль бібліотеки у збереженні духовних скарбів, адже історія бібліотеки нероздільно пов’язана з історією нашого міста, та привітав її зі 125-річним ювілеєм. Поетеса Таїсія Цибульська прочитала свого вірша та подарувала музичне відео.
Презентація бібліографічного покажчика плавно переросла у святкування ювілею. Тож гостей запросили здійснити екскурс в історію, переглянувши фільм про Центральну міську бібліотеку.
Бібліотека завжди потребувала уваги влади. Культурою нашого міста опікується Управління культури і туризму виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області. Тож до слова запросили спеціаліста Управління культури і туризму Демиденко Софію Володимирівну.
На святкування ювілею відгукнулися наші друзі і партнери, з ким бібліотека дуже тісно і багато співпрацює, з якими нас поєднують роки співпраці на благо містян.
2018 рік – рік правопросвітницького проекту Я маю право». Надійний партнер бібліотеки – міський центр правової допомоги в особі Терещенко С.О. висловив свою подяку бібліотеці за плідну діяльність з надією на подальшу успішну співпрацю на теренах правового виховання молоді.
 Приємні події поєднали молодих літераторів і бібліотеку: саме Арт-група «Творчий Кременчук»  стала ініціатором проектів Лібспейс та Літспейс, які втілені в життя за підтримки Британської Ради! Відтепер відділ абонементу на Соборній не впізнати: з традиційного бібліотечного простору залишилися лише стіни, в яких витає дух творчості!
 Лідер Арт-групи «Творчий Кременчук»  Олеся Міфтахова розповіла про свій досвід співпраці з бібліотекою.
Запросили до слова і Олександра Грінченка – фотокореспондента «Кременчуцької газети», актора театру «МО» і просто яскраву особистість. Він поділився своїм піднесеним настроєм і пригадав, як приймав участь в бібліотечних заходах. Особлива подія 2017 року – персональна виставка Олександра у відділі абонементу нікого не залишила байдужим!
Було сказано теплі слова і в адресу телебачення. Після широкого святкування 120-річного ювілею ЦМБ в 2013 році у бібліотекарів склалися особливо теплі стосунки з телекомпанією «Візит» та КТРК, і впродовж цих років  вони висвітлюють події бібліотечного життя.
Людмила Миколаївна Обревко, знана кременчуцька письменниця і журналіст, теж виступила на святі. Її слова сприймалися особливо проникливо, адже саме вона вела репортаж з відкриття центральної бібліотеки у новому приміщенні по вул. Європейській (колишня вул. Щорса).
Також прозвучали слова вдячності Кременчуцькому просвітницькому центру «Євроклуб» та ГО «Культурний діалог», які виступають партнерами у багатьох спільних з бібліотекою проектах.

Виставка-перегляд «Подорожуємо кращими книжками бібліотеки познайомила гостей свята з бібліотечними скарбами.  А фотоальбоми та газети минулих років допомогли ще глибше зануритися в ювілейну атмосферу.   

Немає коментарів:

Дописати коментар