Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 25 жовтня 2017 р.


Симфонія визволення
28 жовтня ми святкуємо 73 річницю звільнення України від нацистських загарбників. Довгих три роки випробувань стали страшною ціною сьогоднішнього миру. До цієї дати, 24 жовтня, відділ читальної зали  ЦМБ провів вечір-вшанування «Симфонія визволення» для студентів КрНУ імені М.Остроградського.
Ведуча заходу, бібліотекар, привітала усіх присутніх з цією визначною датою та представила гостя заходу, воєнного історика міста, краєзнавця  Івушкіна  В’ячеслава Едуардовича. Він розповів студентам про кровопролитні бої за визволення рідного міста частинами  5 та 53 армії, особливу увагу звернув на те, хто підняв прапор перемоги над Кременчуком. Окрім цього на тематичних слайдах була представлена воєнна карта з артефактами, знайденими на полі бою (гільзи, уламки снарядів, зброя тощо). Така інформація сприймалася аудиторією дуже уважно, тема війни була близькою багатьом, адже вона торкнулась майже кожної родини.
Присутні переглянули відеофільм «Визволення України»  та документальну хроніку визволення Кременчука, відповіли на питання тематичної вікторини.
Загалом  вечір пройшов дуже цікаво, було багато питань до гостя, аудиторія     активно долучалась до бесіди. Такі заходи необхідно проводити з молоддю, щоб виховувати в них повагу до тих, хто ціною свого життя здобув перемогу.



Немає коментарів:

Дописати коментар