Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

вівторок, 7 липня 2020 р.

НОВА КНИГА З ВІДДІЛУ МИСТЕЦТВ


Відділ мистецтв з гордістю представляє видання, подароване Ольгою Миколаївною Гриценко – головою Кременчуцького осередку Національної спілки художників України.

Відгомоніла, стала історію 1-а Міжнародна Трієнале «Мандрівна філософія», яка з успіхом пройшла у Кременчуці у 2019 р. Виставка, організована за проектом «АRT-NOVA», зібрала художників України і світу, які у своїх творах втілили ідеї філософа Г.Сковороди. Подібно мандрівному філософу, митці мандрували дорогами творчості, життя, пошуку, висловлюючи свої думки у творах.
Яскраві твори живопису, скульптури і графіки, представлені майстрами різного віку і  творчого досвіду – від студентів до професіоналів, – об’єднав каталог «ART-NOVA: I Міжнародне трієнале «Мандрівна філософія» (2020 р.). Це подорож світом духовних образів, текстів Г.Сковороди, вигаданих  і правдивих ландшафтів і документальних фотографій. Твори, які чіпляють, зупиняють, примушують думати, милуватися, заглиблюватися у світ художника. Приємно, що твори кременчуцьких майстрів, які брали участь у Трієнале, гідно демонстрували високий рівень  художньої майстерності поряд з їх колегами з різних міст країни.


Завдяки давнім дружнім стосункам між кременчуцькою організацією НСХУ і відділом мистецтв, каталог Трієнале можуть тепер побачити всі користувачі ЦБС для дорослих, адже тепер у кожній бібліотеці ЦБС буде зберігатися примірник каталогу.
Дякуємо Кременчуцькій спілці НСХУ в особі її голови О.М.Гриценко за подарунок. Каталог – рідкісне видання (вийшло всього 300 примірників), що представляє цінність не тільки у поліграфічному відношенні, а й несе цінну краєзнавчу інформацію про художнє життя міста, його постаті і події.

Шиндіна О.П., зав.відділом мистецтв ЦМБ

Немає коментарів:

Дописати коментар