Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

четвер, 26 липня 2018 р.

Діячі Центральної Ради: погляд  через 100 років
17 березня 1917 року  була створена Українська Центральна Рада — парламент, який  очолив  український національний рух у часи Української Революції. Універсали Української Центральної Ради стали важливими документами  країни.  Саме цей виконавчий орган став носієм ідеї українського національного відродження. Українська Центральна Рада складалася з людей, які  іноді помилялися  і робили   часом хибні, як на теперішній погляд, кроки.  Але понад усе  вони  любили Україну.  А їх думки  актуальні  і сьогодні.

«Я вважаю, що та стадія українського життя, в яку ми ввійшли, вимагає високого морального настрою, спартанського почуття обов’язку, певного аскетизму і навіть героїзму від українських громадян. Хто не може відповісти сим вимогам, той не гідний того великого часу, який ми переживаємо. Хто хоче бути гідним громадянином, той мусить видобути з себе сі моральні сили». (М. Грушевський).

23 липня у бібліотеці-філії № 8  була    оформлена виставка-портрет на тему "Діячі Центральної Ради: погляд  через 100 років". Користувачі бібліотеки ознайомились з портретами діячів та їх  невмирущими висловами. А також для тих хто захоплюється історією, бібліотекарі підготували широкий вибір книг  про діяльність діячів  Української Центральної Ради.













Немає коментарів:

Дописати коментар