Місія бібліотеки - забезпечення якісним обслуговуванням громади міста

середу, 11 листопада 2015 р.

Мобільна виставка в Кременчуці

10 листопада у ВПУ №7 бібліотекарям міста було презентовано мобільну виставку Музею «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні».
Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» (Дніпропетровськ), відкриття якого відбулось у жовтні 2012 р., знаходиться у найбільшому в світі багатофункціональному общинному комплексі «Менора». Розвиток цього музею є головним напрямком роботи Інституту «Ткума» («Відродження») – першого національного центру з вивчення історії Голокосту разом з Дніпропетровською єврейською общиною.
Центральне місце в Музеї займає зал «Голокост», в якому представлені теми, що викликають велику громадську увагу: нацистський геноцид щодо євреїв та опір Голокосту; колаборація з гітлерівськими загарбниками та українські Праведники народів світу – рятівники від нацистського геноциду. 
Серед творців Музею – відомі українські історики, культурологи, художники, дизайнери, громадські діячі. При створенні експозицій використовувались досягнення і досвід провідних музеїв та музейно-виставкових центрів світу, оригінальні художні засоби і дизайн, а також новітні інформаційні, аудіовізуальні мультимедійні технології.
Про все це та науково-пошукову роботу Інституту «Ткума» розповідали гості – співробітники музею.
 Ірина Піскарьова, керівник освітніх програм, представила видання Інституту «Ткума», які може безкоштовно замовити кожен мешканець України.

На заході також виступили завідуюча бібліотекою-філією №8 Л.Карпова, яка веде велику краєзнавчу роботу, особливу увагу приділяючи темі Голокосту в Кременчуці, та Є.Бакк, керівник благодійного фонду «Марш життя», за ініціативою якої в нашому місті неподалік від парку Миру було відкрито пам’ятний знак «Жертвам Голокосту».







Немає коментарів:

Дописати коментар